Sejmi eso

66%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Sejmi eso je poctivý akční výplach plný hvězd. Samotná myšlenku filmu není nikterak originální,ale je prostě dobrá. Máte jeden cíl,párek policajtů a kupu všemožných zabijáku,kteří jsou pro odměnu schopni udělat cokoli. Carnahan je dobrý režisér,ale po scénáristické stránce neodvedl tak dobrou práci,pro těch 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Snímek ve své podstatě intenzivní, s patřičným množstvím akčních scén a s dějstvím jak na kolotoči. Videoklipové obrazové rozhraní a střih dává všemu patřičnou energii a švih. Politickogangsterské takřka Tarantinovské drama ve své jednoduchosti ve snaze žánrově pobavit a nic víc. Spousta postav, nelogičností, brilantních zvratů a nesourodých setkání vedoucí až do grandiózního finále. Ano, film plný nerealistických sekvencí, ale s hloubkou podstaty věci přinášející jen a pouze akční filmovou zábavu. Rozhodně to není nic pro diváky se na film dívající jen z nudy a bez sebemenšího zájmu. Je to film, který se musí pojat s nadhledem a fantazií. Jinak, bohužel.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Carnahan je skvělý řemeslník. Úhly kamery, hra světla a stínu a celková klipovitá anarchie sedí k rozervanému stylu hudebního podkresu i filmových hrdinů. S odstupem skvěle nastíněná a rozehraná zápletka překvapivě dobře rozčeřuje počáteční zmatky z přemíry jmen, ono velké haló z traileru však zůstává jen Carnahanovým zbožným přáním. Velkolepé otáčení kolem ničeho je otravné, i když koukatelné, neustálé oddalování hlavního akčního inferna, které je akčním infernem jen v náznacích a prakticky neuspokojuje, alespoň drží tempo; Ale i ten dobrý dojem z něj následně zemře pod tíhou tupé vysvětlovačky absolutně nepodstatné paralelní linie, která filmu nedodává potřebnou příchuť alespoň letmého obsahu nad rámec jedné věty (banda lidí po sobě střílí a dělá to bum), nýbrž ruší Carnahana v jeho precizní snaze dát všem divákům audiovizuálně do držky a vyčerpané a uspokojené je vyplivnout z kina. Pryč s takovými ambicemi, chci jen pořádný nářez! (Affleckova ležérně nastylizovaná postava je mimochodem boží - i před tím než skončí tak, jak skončí). 50%
kedl
kedl
6 380 bodů
9
Parádní akční nářek, dlouho jsem se tak nepobavil!