Candy

71%
Candy
Candy

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu.




Fingon
16 886 bodů
8
70% Ned Kelly, Lantana a teď Candy - skoro to vypadá, že ve většině australských filmů, které jsou u nás v posledním desetiletí uváděni, hraje Geoffrey Rush... Candy je působivý film na stokrát ohrané téma drog (a co to udělá se vztahy), škoda jen, že ke konci film dost ztrácí dech...
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Omšelý výlet mezi zamilovaný pár stíhaný drogový démonem není hloubavou etudou na téma člověk a drogy, ani hýřivým kolotočem plným moderních vizuálních úletů při jejich aplikaci. Candy je dokumentaristicky odosobněnou sondou bez názoru, ke které si musíte vytvořit vztah sami. Ač vyznívá bez hlubšího sdělní, stále nicméně triumfuje s drtivými hereckými výkony a jednou scénou, za jejíž sílu a pachuť bych ji zařadil mezi TOP 5 svých nejsilnějších filmových zážitků.

Dodatečné informace

Původní název:
Candy (více)
  • Austrálie Candy
  • Austrálie Candy - Reise der Engel
  • Austrálie Paradiso + Inferno
Premiéra v ČR:
19. 10. 2006
Země původu:
Austrálie
Tržby:
2,11 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch