Casanova

72%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Ze začátku to vypadá na zábavnou komedii a legendě ve svádění žen. Postupně se však film stával až teatrálním a herci byli nuceni přehrávat až běda. Pěkná dobová atmosféra Benátek, pěkný výkon Heatha Ledgera nutí k zamyšlení, jaké by to asi bylo vidět ho dnes, jako zralého čtyřicátníka.. myslím, že by byl skvělý herec. Film jako takový není špatný, ale podruhé už bych ho vidět nemusel.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
8
Slavný svůdník Giacomo Casanova se snaží objevit skutečný smysl lásky poté, co se mu nepovede, lidově řečeno, sbalit benátskou ženu Francesku. Tak to zní zajímavě. Zajímavý je i film jako takový. Z celého konceptu září svěží atmosféra a volnost. Kostýmní snímek s patřičnou rokokovou výpravou každým filmovým okénkem doslova září. Žádná dramatizace, žádné napětí, žádné lecjaké milostné etudy hodné červené knihovny. Pouze jednoduchý volný příběh plný radosti a úsměvů, které nezaženou ani očekávané intriky, jak se na takový příběh sluší a patří. Takový Jeremy Irons v roli inkvizitora skutečně hrůzu nebudí. Zkrátka a dobře, jedná se o vyprávění jedné Casanovy životní etudy satirickou zábavnou formou v dobrodružně romantickém hávu. Stylem zpracování se snímek dá porovnat třeba s francouzskou klasikou Černý Tulipán (1964) a mnohými dalšími, které natočil např. Jean Marais.  Casanovu si střihl Heath Ledger a nedá se říct, že by byl ve své roli nesympatický. Naopak. Která ze současných dam by mu odolala jako zmíněná Francesca?
Fingon
16 886 bodů
8
Pohodový, nic neřešící snímek - a možná právě proto se mi ze tří Hallströmových filmů viděných v jednom dni líbil nejvíc.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Zprvu nuda, od poloviny překvapivá jízda, ke konci naprostý nářez. Velké překvapení pro ty, kteří čekají obyčejnou historickou limonádu a ještě větší pro ty, kdož mají Hallströma zafixovaného jako "hřejivě rodinného" vypravěče. Téměř "zorrovější" než Zorro 2.