Šedá zóna

70%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Dnes už málokdo ví, co to bylo za 2. světové války za lidi z tzv. Sonderkommanders. Tento snímek se to snaží názorně přiblížit za použití skutečných historických výpovědí přeživších. Drsné realistické scény z koncentračního vyhlazovacího tábora neskonale vyobrazují onu hrůzu a hlavně práci onoho komanda. Plynová komora, krematorium s několika rozžhavenými peci, jeden transport za druhým. Práce komanda byla plná hnusu a nevděku a aby se ta hrůza přeci jen krapet umírnila, vsadili tvůrci tak trochu na poetiku. Nic naplat. Závěrečný posmrtný monolog dívky, kolem které se to dějově točí, vytváří doslova husí kůži. Silný film se silným příběhem o nejčernějších událostech období 20. století.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Jedná se o skutečný příběh z 2. světové války. Pojednávající o povstání ve vyhlazovacím táboře Osvětim. Uvidíte zde těžký život v tomto táboře i chladnokrevnost hlídačů, kteří na lidi zde zavřené pohlíželi spíše jako na obtížný hmyz. Nebo na prašivou zvěř nejodpornějšího druhu. Tohle nejde dlouho popisovat. To se musí vidět...
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Naprosto dokonalý a skutečností podložený film o mechanismech hromadné likvidace vězňů v koncentračních táborech. Velmi syrové, velmi působivé, velmi nechutné, velmi smutné. A pokud byste rádi věděli více, doporučuji přečíst knihu, na jejíž motivy byl film natočen: Byl jsem Mengeleho asistentem.