Blackjack

51%
Blackjack

Dolph Lundgren v hlavní roli bývalého státního agenta Jacka Devlina je zavolán na pomoc svým přítelem Bobbym Sternem, aby ochránil jeho dceru Casey před místním mafiánem. Jackovi se útok podaří odrazit, ale je při něm oslepen světelným granátem a toto trauma v něm vypěstuje fobii na bílou barvu.
Krátce poté se Jack dozvídá, že jeho dávný přítel z dob působení pro americkou vládu utrpěl těžká zranění při snaze ochránit modelku Cinder James, a rozhodne se převzít jeho práci. Po úspěšném odrazení útoku na Cinder Jack pochopí, že modelka ukrývá nějaké tajemství. Vzápětí se dozvídá, že to je pravděpodobně její bývalý manžel Rory Gaines, který neunesl její úspěch a chce jí ublížit. I přes veškeré Jackovy snahy se Rorymu podaří spolčit se Cinderiným manažerem a podaří se jim modelku unést přímo z přehlídkového mola. Jack se vydává Cinder zachránit. Zvládne však porazit jak svého nebezpečného nepřítele, tak i svou fobii?




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
John Woo a jeho pátý snímek na americkém kontinentě a druhý televizní, do kterého tentokrát angažoval do hlavní role Doplha Lundgrena, který si tak okusil roli, kterou se v několika dřívějších snímcích Johna Woo pyšnil jeho kmenový herec, Chow Yun Fat. A jak je vidět, sedla mu jako ulitá. Scénář je přesně takový, jaký John vždy v Hongkongu vyhledával. Hlavní dějová linka je jednoduchá a jasná, a je doplněna o plnohodnotné vedlejší motivy, které do příběhu dobře pasují a dodávají ději nový rozsah. Co se týče citových motivů, nijak zvlášť se na pilu netlačí, ale v Johnově režii i tak mají své nezastupitelné kouzlo. John Woo opět ukázal, co znamená jeho tzv. krvavý balet. Protože se jedná o snímek ryze televizní, musel se držet na uzdě, ale i tak jsou akční scény přesně v jeho pojetí úchvatné. Na televizní rozpočet se Johnovi podařilo nemožné. Jedná se o vynikající zábavný akční televizní snímek v hongkongském stylu, při kterém si fanoušci Johna Woo užijí své.

Dodatečné informace

Původní název:
Blackjack (více)
  • Kanada Blackjack
  • Kanada Blackjack - Der Bodyguard
  • Kanada John Woo's Blackjack
  • Kanada O Guardião
Země původu:
Kanada, USA
Ocenění:
Žádná ocenění