Shirley Valentinová

72%
Shirley Valentinová
Shirley Valentinová

Jednoho dne Shirley, pomalu uvadající liverpoolská žena v domácnosti, zjistí, že její život stojí za starou bačkoru. Musí se odehrát nějaká změna, a to hned. Když její nejlepší kamarádka vyhraje luxusní zájezd do Řecka, je rozhodnuto




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Shirley Valentine je filmový přepis britské romantické komedie v režii Lewise Gilberta podle scénáře londýnské a později broadwayské divadelní hry Willyho Russella z roku 1986. Shirley Valentine (skvělá Pauline Collins) nečekaně znovu nachází samu sebe a na dovolené v Řecku objeví své dětské sny a mladistvou lásku k životu. Své nové já si oblíbí a odmítne se vrátit do reality všedního dne, která ji ubíjí. Pauline Collins svou filmovou titulní roli ženy středního věku v domácnosti Shirley předtím hrála v divadelní produkci v londýnském West Endu a na Broadwayi, stejně jako její divadelní a později filmový partner (skotský herec nikoliv s řeckými, ale s italskými kořeny) Tom Conti hraje Costase Dimitriadese, majitele řecké taverny, s nímž má letní romanci a který ji pomůže najít samu sebe. Snaha jejího manžela přimět ji k návratu se míjí účinkem ... Divadelní podobu v češtině má na repertoáru pražské Divadlo ABC se skvělou Simonou Stašovou v titulní roli.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5.5
Tento film je natočený hlavně pro ženy, ale i pánové si z toho mohou vzít své ponaučení :) mě ale film příliš neoslovil.

Dodatečné informace

Původní název:
Shirley Valentine (více)
  • Velká Británie Shirley Valentinová
  • Velká Británie Shirley Valentine
  • Velká Británie Shirley Valentine - Auf Wiedersehen, mein lieber Mann
  • Velká Británie Shirley Valentine - la mia seconda vita
Země původu:
Velká Británie, USA

Powered byJustWatch