Corleone

56%
Corleone
Film sleduje vývoj vztahu dvou přátel Vita a Michaela od 50. do 70. let minulého století. Vito (Gemma) se dá do služeb mafie a Michael (Placido) pracuje na druhé straně barikády v odborech. Vito díky své bezohlednosti stoupá na žebříčku a nakonec se stane příliš mocný i pro své chlebodárce. Ti se ho tedy snaží odstranit. A to jak formou policejního vyšetřování a soudů, tak i klasickou mafiánskou cestou.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Kmotr po Italsku a i když je film natočený v domovské zemi a to domácími tvůrci, je to upřímně slabý odvárek. Koncertu herců z Coppolova týmu nemohou tito herci konkurovat l, byť i zde je to na dobré úrovni. Gangsterka by neměla mít tolik hluchých pasáží, ale je to stále kvalitní film s hutnou mafiánskou atmosférou a čisté Italským lookem. 65%..
avenis
avenis
8 145 bodů
5.5
V první polovině filmu je nesnadné sledovat ty skoky v čase. Také informací se nám dostává trhanou formou a je to celkem nuda. Druhá polovina už je zajímavější, nicméně ani krásná Claudia se příliš nevyznamenala. Prostě jeden z mnoha mafiánských filmů standardní kvality. Nic hlubokého, nic objevného.

Dodatečné informace

Původní název:
Corleone (více)
  • Itálie Corleone
  • Itálie Corleone - Boss der Bosse
  • Itálie Der Aufstieg des Paten
  • Itálie O champion tou ypokosmou
Země původu:
Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění