Jesus Christ Superstar

74%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dejte hipíkům do rukou pár peněz, bibli a radši utíkejte... To, co vznikne, je totiž bomba, jejíž výbuch se nedá ignorovat. Tenhle muzikál je vážně naprosto unikátní dílo, kdy Ježíš chodí a zpívá po Izraeli a honí ho římští vojáci v tílkách, Herodes se slunečními brýlemi, stíhačky, tanky a bůhví co ještě. Tenhle film má vážně neuvěřitelný náboj a buď vás bude přitahovat nebo odpuzovat. Tak i tak je to ale jedinečný film, který bych se asi bál jen tak doporučit. Jediný problém je, že se hrozně rychle okouká a napodruhé už toho moc nenabídne.
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Překrásná hudba, zajímavá slova a neobyčejné moderní zpracování biblického příběhu s hippie prvky působí s magickou fascinací stále. Překonalo to pouze české zpracování se Střihavkou a spol.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Byl to vlastně první muzikál, s nímž jsem se potkala. Jeli jsme na něj se zájezdem olomouckého rektorátu UP do Prahy, ale už tehdy jsem si řekla, že takovéto muzikály nebudou zrovna "mým šálkem kávy", i když tam bylo několik písní, které mě skutečně zaujaly, třeba "Hosanna", nebo "Superstar". No jo, je to rockový muzikál, vlastně spíš rocková opera, takže trochu hlučnější! :-) Ale originalita, co se hudebních nápadů týče, Andrewa Lloyda Webera se popřít nedá! Je to docela bomba! Myslím že i pro ty, kterým se nelíbí děj, nebo rock.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9.5
Asi nejoriginálnějším způsobem zpracovaný muzikál všech dob . Neotřelý nápada zavézt busem herce do pouště a tam je uhnat do posledního potu. Skvělý - vážně skvělý nápad. Originální nápad udržel svěžest tohoto filmu do dnešního dne. Film , jenž jsem viděl nesčetně krát a určitě se na něj znovu podívám.
Veronika Rada
Veronika Rada
909 bodů
9
Jde to natočit lépe? Ano jde. Jde to zazpívat a zahrát lépe? Ano jde. Ale otázka zní jinak: chceme novou verzi nebo ne? Za mě není potřeba. Mám tuto verzi ráda i když tu s Kamilem Střihavkou raději.