G.I. Joe

66%
G.I. Joe

Za „světového policajta“ jsou sice považovány Spojené státy, ve skutečnosti je jím organizace zvaná G. I. Joe, která používá nejvyspělejší technologie a nejprověřenější lidské zdroje k tomu, aby bojovala se zlem, doslova od pólu k pólu. V hledáčku jejích členů se aktuálně nachází zbrojařská firma Destro, která to nepokrytě hraje na více stran, a hlavně záhadná organizace zvaná Kobra, jejíž aktivity kormidlují svět směrem k čím dál většímu chaosu. Situace je o to vážnější, že členové Kobry nejsou o nic hůř vybaveni než příslušníci G. I. Joe. Stejně jako u adaptace předchozí herní série společnosti Hasbro, akčních postaviček Transformers, spočívala největší výzva pro filmaře ve vybalancování příběhu, který by uspokojil jak fanoušky, kteří na figurkách vyrostli, tak diváky touto sérií naprosto nepoznamenané. „Mohli jsme pouze okopírovat charaktery, které se postupně z akčních postaviček proměnily v hrdiny kreslených komiksů a animovaných seriálů, ale tím bychom ztratili „nepoznamenané“ diváky,“ říká režisér, který se odvážně rozhodl jít střední cestou na pomezí klasické komiksové adaptace a bondovsky laděného dobrodružství.




Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Nejsem fanouškem těchto bezmozkových akčních filmů, ale u G.I.Joe jsem se pobavil. Příběh je stokrát viděný.. hodná a zlá tajná korporace, jedni chtějí ovládnout svět, druhý ho zachránit.. Propojení hlavních hrdinů s antihrdiny velmi nedotažené a je to prostě béčko, jako noha.. jenže je to zábavné béčko, které se odehrává v pořádně rychlém tempu, všude plno technologických lahůdek, spousta výbuchů, kulek i soubojů. I přes otřepané dialogy a hlášky jsem se u filmu prostě nenudil a bavil mě.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
5
Elitní vojenská jednotka, složena z nejlepších bojovníků známých jako G. I. Joe (Global Integrated Joint Operating Entity), je nasazována všude tam, kde běžná armáda nestačí. Už komiks obsahující dobrodružství těchto vojáků dokázal zaujmout, což se mimo jiné projevilo i faktem, že nejeden kluk toužil vlastnit figurku alespoň jednoho z nich. A tak celovečerní film, s podtitulem 'Vzestup Kobry, byl toužebně očekáván. Což o to, akce je tu více než dost, ale to je asi tak všechno. Zbytečně rychlé tempo vytváří naprostý chaos takřka ve všem. A to je děj ještě navíc prokládán retrospektivy. Nepřehlednosti je zkrátka učiněno za dost. Nelze tedy očekávat lecjaký hluboký příběh o všelijakých akcích spojující atmosféru dnes již kultovních starých komiksů. Ale pravda, scéna s 'Eiffelovkou' vypadá úžasně a dá se považovat za vrchol celého snímku. Oné akce je tu tedy samozřejmě více než dost, avšak samotný děj v celé té parádě vypadá spíše jako nutná kulisa v pozadí. Co se týče dějové linky, opět nic originálního. Něco takového bylo použito už tolikrát, že snad každá následující minuta je předvídatelná. Tak co s tím. Akční fanoušek obzvlášť přepálené akce si to určitě užije své, avšak pokud u toho vypne mozek a nebude přemýšlet nad logičnostmi a chybami. Je to zbytečné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Osvěžující letní akční jízda, která jede od začátku na plný plyn. Dějový propletenec jak z nejlepších dílů VKVéček mi vůbec nevadil. Naopak při každém odhalení jsem doslova zíral s otevřenou hubou. Stejně jako na scénu při zachraňování Paříže. Prostě, loňský rok měl Iron Mana, tomu letošnímu vládne tým G.I. Joe...8/10

Dodatečné informace

Původní název:
G.I. Joe: The Rise of Cobra (více)
  • USA G.I. Joe
  • USA G.I. Joe: The Rise of Cobra
  • USA Dark Sky: First Strike
  • USA G.I. Joe - A Origem de Cobra
  • USA G.I. Joe - Geheimakte Cobra
  • USA G.I. Joe - La nascita dei Cobra
Premiéra v ČR:
13. 8. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Česká republika
Rozpočet:
175 mil. USD
Tržby:
302,47 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
G.I. Joe je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce G.I. Joe


Podobné


Powered byJustWatch