Zábavný park

63%
Zábavný park
Plakát traileru
Je léto 1987 a čerstvý absolvent univerzity James (Jesse Eisenberg) se nemůže dočkat vytoužené cesty po Evropě. Ekonomická krize však zhatí všechny plány a donutí ho vzít brigádu v zábavním parku. Horší džob snad neexistuje! Jenže James má štěstí v neštěstí... James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)



hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
I komedie o cestě za prvním zásunem může být inteligentní a zároveň zábavná. Stejně jako letní brigáda v zábavním parku, kde pracují skoro samí šílenci a velí jim skvělý Bill Hader (scéna s basebalkou patří mezi nezapomenutelné)...7/10
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Neříkám, že jsem se nebavil, tato komedie má bezesporu solidní scénář a vyhla se klasickým nechutnostem, které jsou poznávacím znakem takovýchto komedií, ale tato komedie, mi místy přišla nudná, romantická linie taktéž. Plusem jsou interiéry zábavního lunaparku, solidní dobová hudba a herecké výkony. Jinak jsem se spíše nudil, protože těch vtipných momentů tam mnoho není. Mít to o dvacet minut méně, tak dám hodnocení i vyšší, ale já se vážně spíše více nudil než bavil.
Vanessa
126 bodů
6
Ze začátku je to hláška za hláškou, vtipnou scénu střídá další vtipná scéna. A pak přijdou vztahy. A s filmem to jde z kopce. Druhá polovina se nese ve vážnějším duchu a k postavám, který jsou samy o sobě dost podivného vzezření a celou dobu působí komicky, to úplně nesedí. Škoda, že si snímek neudržel tempo a cca poslední půl hoďky se dost táhlo a já odpočítávala minuty a čekala na konec. Zklamání to však není, je to celkem fajn snímek doplněný o skvělou hudbu... jen ta stopáž klidně mohla být kratší, filmu by to neublížilo. :)

Dodatečné informace

Původní název:
Adventureland (více)
  • USA Zábavný park
  • USA Adventureland
  • USA Adventureland - Un verano memorable
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
9,8 mil. USD
Tržby:
17,2 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch