V Bruggách

81%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Martin McDonagh má své nepopsatelné kouzlo,kterému jsem na první pohled. Do dnes vlastně nevím jestli je lepší jako režisér,nebo scénárista. To jak dokáže vykreslit hlavní postavy a jejich charaktery je jedinečná záležitost,kterou letos proměnil díky Billboardům v Oscary. Dialogy jsou originální a zábavné. Bruggy jsou jako místo děje okouzlující a mám v plánu je i kvůli tomuto filmu navštívit. Farell a Fiennes jsou výborní,ale Gleeson je naprosto geniální! Osobitá gangsterka,která má koule.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film nenabízí co se příběhu týče nic nového, je to prostě dvojice nájemných vrahů, která je na zdánlivém odpočinku v Bruggách, když jednomu z nich zavolá šéf, že má zabít svého parťáka, který omylem zabil dítě při jedné akci, tak začne boj o život. Skvělé je hlavně jedinečné zpracování, poklidné napínavé tempo, pěkná kamera.. Hezká filmařina.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Prvotřídní drama o dvou profesionálních zabijácích, kteří jsou po spáchané akci, ve které zemřelo dítě, vyslání do belgických Brugg, kde mají očekávat další rozkazy. A my máme možnost vidět, jak si tam zatím počínají. Je to tak trochu černá komedie s cynickým uvažováním o životě zabijáka. Hodně se tu polemizuje o moralitě, vyjadřuje sebezpytování a.dává najevo neochvějná rouška sebeobětování. Snímek má takřka cestopisnou náturu, poněvadž se oba protagonisté, coby obyčejní turisté, procházejí městem a prohlíží památky. Přitom polemizují nad svými skutky. Atmosféra denního i večerního města na diváka doslova dýchá. Jemný humor v dialozích, v rámci charakteru postavy, nadlehčuje napjatou situaci v pomalejším tempu dějového vývoje, který striktně inklinuje k artu. Herečtí představitelé výborně rozvíjejí své postavy mající tak silný účinek. Příběh má citlivý aspekt v hektické, barbarské a lidský odpudivé podmanivosti. Emoce jsou hodně v popředí a doslova hýbou dějem. Snímek jakoby sám sebe bral vážně a zároveň vše nadlehčoval. Každopádně zábavný potenciál osloví, jen to krapet může zkazit zmíněný umělecký dojem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Chytrý film, který se s "tím" nemazlí. Skvělá atmosféra, hláškující hrdinové a smrtící konec. Herci jsou sympatičtí a i přes námět se děj celkem pohodově ubírá směrem k finále. Navíc rychle ubíhá a nenudil jsem se ani minutu. Nápaditý scénář to jistí. Skvěle balancuje mezi akcí, vtipem a tím vážným a místy ironický styl se mi dost líbil - a to hlavně při zakončení, které je naprosto perfektní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Nádherně nasraný Farrell, který musí vzít "nucenou dovolenou" a jet do Brugg...Jeho neuvěřitelně skvělý šéf v podání Ralpha Fiennese a k tomu úžasná atmosféra zimího města....Na tomhle filmu je dokonalé prostě skoro všechno :) 90%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Ray a Ken jsou nájemní vrazi. Ray právě v Londýně zastřelil kněze a omylem i malého kluka, proto je svým šéfem odklizen i se starším kolegou Harrym do belgických Brugg. Ray příliš nechápe, že jsou jeho dny sečteny a po pravdě díky svým výčitkám by to dokonce uvítal. Paradoxně Ken mu sebevraždu nedovolí. Jenže Harry chyby neodpouští. Jednoduchá premisa výborného snímku Martina McDonagha je okořeněná svébytným vkladem autora, který do krásného středověkého města zasadil zvláštní poetiku obrazů Hieronyma Bosche se všemi možnými výstřednostmi, takže se dočkáme rasistického trpaslíka, obézních Američanů, prudérních kanadských měšťáků, agresivních Britů a půvabné belgičanky kšeftujícící se sedativy pro koně a jinými drogami. Film byl nominován na Oskara za scénář.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Na první pohled se mi vnucuje myšlenka, že tenhle film nepatří přímo do první ligy. Při delším rozjímání ale docházím čím dál blíže k závěru, že ten scénář byl prostě jedinečný a lepších snímků s podtitulem komedie-drama po našich kinech moc neběhá. Každopádně Britové se opět výrazně vytáhli a jednoznačně dokazují, že jejich suchý humor dalece přesahuje impotentní americkou zábavu posledních let. Veskrze komorní, lidský, krásně vyprávěný a především skvěle zahraný příběh o partě zvláštních lidí, jejichž zvláštní smýšlení je vystaveno přetěžké zkoušce v podobě toho nejzvláštnějšího města na světě. Možná to zní uhozeně, ale Martin McDonagh stvořil opravdu těžce popsatelný snímek, jehož závěrečnou půlhodinku bych bez váhání zařadil do zlatého fondu světové kinematografie, a to ještě hodně vysoko. Snad jen ten rozhovor po skoku z věže si mohli tvůrci odpustit:))
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
McDonagh má tu výhodu, že ač se mohou jeho scénáře zdát sebelepší svojí strukturou, tak vyhrává právě na naprosto bravurně napsaných charakterech. Každá z postav má přesně danou motivaci a nastínění problému, že mi skoro vadí ta krátká stopáž, protože bych si postavy užil klidně déle. Takhle ale snímek neztrácí na spádu a jede až do poslední minuty. Možná jen to finále bylo až příliš uspěchané, ale to je jen detail. Malých filmů je čím dál méně a většinou dosahují lepšího průměru. To zde neplatí a pokud chcete něco odlehčenějšího a zároveň ne debilního, tak tady je film přímo pro vás.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
No, asi nejsem tak úplně fanouškem takovýchto filmů, protože zas až tak mě to neslovilo. Hlavně to byla, zejména na konci, pěkná "vražďárna", komedii si představuji jaksi jinak. Ale viděla jsem Bruggy. Některé záběry byly skutečně velice povedené a dokonce se daly vidět vícekrát. To se mi líbilo nejvíc. Herci jsou poměrně sympatičtí, dalo se na ně koukat, a film ubíhal dost rychle, nenudil. Scénář, za který dostal film cenu BAFTA, byl vážně nápaditý. I některé hlášky byly hodny zapamatování. Ale dočetla jsem se, že na tu věž se vylézt nedá právě proto, aby z ní neskákali sebevrazi.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Konverzační tragikomedie s téměř nulovým dějem, vtipnými dialogy hemžící se slovem "FUCK". Město Brugy je opravdu krásné historické město a dobře se na něj kouká, závěrečná přestřelka v zasněžených Brugách je úchvatná, tak jako herecké výkony Colina Farrell, Brendana Gleesona tak i Ralpha Fiennes a ještě i toho malého liliputána a jeho válce mezi černejma a bílejma :-D. Na celých 5* to byla občas nuda s hluchými místy.