Legendy z Dogtownu

75%
Legendy z Dogtownu
Plakát traileru

V 70. letech přivedla skupina mladých surfařů z nehostinné čtvrti Dogtown v kalifornském Venice k životu nový, revoluční styl skateboardingu. Zakladatelé týmu Z-Boys, který se proslavil svým agresivním stylem, zkombinovali dechberoucí surfařské kousky se skateboardingem a stali se doslova přes noc obrovskou senzací a místními legendami. Uvnitř prázdných bazénů, které se proměnily v dějiště strhujících kaskadérských kousků, položili základy dnešních extrémních sportů a vytvořili nový životní styl, jenž se postupem času stal celosvětovým antikulturním fenoménem. Když se však obyčejná odpolední zábava proměnila ve velký byznys, začala si sláva vybírat svou daň v podobě rozpadajících se přátelství, o nichž se všichni domnívali, že budou trvat navěky.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Od mládí kdy jsem přičuchnul ke skatebordingu mne zajímalo vše točící se kolem něj. Legendy mi prozradily spousty otázek a přehledně mi představily jak to všechno kdysi začalo. Bez okolků a zbytečného zkrášlování. Prostě tak jak to vše ve skutečnosti bylo.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
I když v devadesátkách jsem byl také mladý a skateboarding se sem valil jako lavina, mě to nechalo chladným podobně, jako tento film. Je to cílené na určitou skupinu lidí, pro kterou může být film kultovní a chápu to. Pro mě to není a tak jsem si užíval pravdivého příběhu průkopníku tohoto sportu a nebylo to vůbec zlé.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Ikdyž je mi skejťáctví naprosto cizí a od filmu jsem naprosto nic nečekal a rozhodně jsem čekal nudu. Ale dostal se mi přesnej opak. Film mě mile překvapila celkem si mě získal. Rozhodně povinost pro každého fanouška free skateboardu a určitě se člověk z filmu možná i poučí. Herci skvělí především Hirsch a Ledger, kterej uměl zahrát snad všechno a byl uvěřitelnej škoda ho. K tomu hudba 70-tých let, která mě sice moc nebere, ale k filmu dokonale sedla. Rozhodně milé překvapení.

Dodatečné informace

Původní název:
Lords of Dogtown (více)
  • Německo Legendy z Dogtownu
  • Německo Lords of Dogtown
  • Německo American Knights
  • Německo Dogtown Boys
  • Německo Les seigneurs de Dogtown
  • Německo Los amos de Dogtown
  • Německo Os Reis de Dogtown
Premiéra v ČR:
8. 9. 2005
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
13,41 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch