Návštěvníci

80%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Návštěvnící po celou dobu balancují mezi tvůrčí genialitou a trapností. Jenže je to tak perfektně vyvážené,že jsem se jako divák neuvěřitelně pobavil. Místy jsem až brečel smíchy jak mne dokázal Jean Reno s Christianem Clavierem rozesmát. Právě Clavier mne svou rolí sluhy Jacquouilleho nejvíce pobavil. Příběhově zajímavé a originální. Přesně takto by měly vypadat kvalitní komedie.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Francouzi jsou mistři komedií a Návštěvníci to jen potvrzují. Úderný humor, spád a zběsilé tempo.. Jean Reno filmu jasně dominuje a Christian Clavier mu s prominutím jen sekunduje. Když se ocitnou v současnosti rytíř a jeho nohsled z jedenáctého století, přináší to samozřejmě spoustu zábavných situací, ale chtělo to pevnou režii a dobré herce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Cestování časem bylo pro filmaře vždy velice vděčné téma. Platí to i pro tento snímek, který svými komediálními nápady dospěl takřka ke své nesmrtelnosti. Jean Reno a Christian Clavier se tu ve svých rolích doslova vyřádili a dali tak do svých postav takovou ctižádostivost, že je celý příběh téměř uvěřitelný. Snímek patří do řady typických francouzských ztřeštěných komedií, jaké umí jenom oni. Má to švih, situační humor velmi často přesahující do grotesky, elán a hlavně příběh, ve kterém se divák pro samou tu legraci neztratí. Neuvěřitelně zábavný snímek, který je na rok 1993 asi tou nejlepší francouzskou komedií.
Fingon
16 886 bodů
6
Nechápu proč, ale dvojka se mi líbila mnohem, mnohem víc...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Naprostá klasika. Návštěvníci je film, kde společně Christian Clavier s Jeanem Reno ztvárnili středověké rytíře s panošem, kteří se díky lektvaru propadnou do současné Francie. Návštěvníci byl ve své době absolutní hit a i po letech je to obrovská zábava těžící z rozporů mezi středověkem a civilizovanou současností, která probíhá za sympatické nekorektnosti a středověké brutality. Nutno dodat, že k úspěchu české verze také velmi pomohl zdařilý český dabing Oldřicha Víznera (Clavier) a Jeana Reno (Pavel Soukup).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Správná komedie s Jean Renem a Christianem Clavierem. Dobří to komici. Vtipná komedie, dobře pobaví.
mojmir.sedlacek
6 030 bodů
8
Legenda. Neskutečně vtipná legenda. Mravy středověku narážející na moderní překážky a nepochopení dokáží opravdu pobavit, stejně jako dnes už archaické (a o to humornější ) výrazivo:-). Prostě jedna z nejlepších francouzských komedií s nejlepšími herci.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Skvělá scifi komedie s Jeanem Reno.I další herci jsou zde dobří.Vynikající film a krásné kostými.Christian Clavier zde Jeana Reno skvěle doplňuje.Jako dítě jsem měl tento film docela rád.Je zde spoustu zábavných scén.Také je zde plno akce a napětí.
orionn
orionn
1 289 bodů
10
Fantasy komedie mého dětství. U tohoto filmu jsem se vždycky trhal smíchy. A stále trhám. Jako doslova. I jsem se jednou dusil. Ono víckrát :D. No každopádně Návštěvníci jsou jednoznačně moje nejoblíbenější komedie. O zábavu zde není nouze, o francouzské identické provedení také ne. Masterpiece.
PandaPool
PandaPool
851 bodů
9
skvělý scifi komediální fylm se skvělím nápadem, skoro furt se tam něco děje takže to udrží vaší pozornost až do konce filmu, a obsazrní herců bylo taky dobré, Jean Reno a Christian Clavier zahrály dokonale jejich zmatení v součásné a moderní době a také rytířkou nebojácnost a poskokskou zbabělost..