Inkoustové srdce

60%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Divný nápad vyčíst z knih postavy. Celý děj je takový neúplný a nezajímavý. Posledních 30 minut je o hodně povedených a kdyby film byl stejný tak jako těch posledních pár minut, dal bych i vyšší hodnocení.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Předlohu neznám, ale myslím si, že bude rozhodně mnohem lepší než tento průměrný fantasy snímek. Námět není rozhodně špatný, spíše naopak, ale zdá se mi, že Softley to nezfilmoval zrovna nějak úchvatně. Spíše naopak. Scénář má své díry, děj se pořád opakuje, kulisy jsou občas až moc televizní, tak jako celé pojetí filmu. Herecké obsazení není nejhorší, ale je zkrátka průměrné tak jako celý film. Chopit se toho zkušenější režisér, který nemá problém převést předlohu na plátna kin a ještě k tomu stvořit tu pravou fantasy formu, tak mohlo jít o skvělou fantasy pohádku. Takto je to jen čistě pohádka pro děti na nedělní odpoledne na TV.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Další variace na téma oživlých postav z fantasy knih - tentokrát "vyčtených" přímo z potištěných stránek. Celou dobu jsem pátrala, jestli ten film je spíš pro děti kvůli hlavní dívčí hrdince, která je nakonec také tou hlavní zachránkyní, anebo spíš pro dospělé, protože koneckonců odloučení dalších hlavních hrdinů představovaných Brendanem Fraserem a Paulem Bettanym od manželek a vůbec různá morální dilemata, která se tam řeší, mi přišla na děti moc složitá. A právě v té snaze nacpat do příběhu pro každou věkovou kategorii trochu spočívá asi ten největší problém.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Fantasy je prostě jeden z nejlepší žánrů. :)
Ombak_Penari
2 764 bodů
5
Sice patřím ke knihomolům, kterým připadá náš svět málo akční (snad se ještě můžu počítat i k mladším), ale zas nějak úžasný mi tento film stejně nepřišel. Sice to bylo docela zábavné, ale po pravdě to postrádalo nějakou zajímavější atmosféru a zejména hrdinové filmu byli neskutečně charakterové bezrozměrní. Absolutně se mi nelíbili všichni záporňáci (ani Andy "Smeagol" Serkis nebyl v roli hlavního záporňáka nic moc) a celkově mi přišel děj dost nepropracovaný a sterilní. Brendan Fraser se mi docela líbil, ale v mumiích mu to sedlo lépe. V podstatě film postrádá nějakou výraznější postavu, která by diváka okouzlila. Na druhou stranu to ale dopadlo výrazně lépe než některá jiná dílka ze stejného soudku, např. přiblblé Probuzení tmy.
wop
wop
1 716 bodů
6.5
Příliš pohádkové na dobrodružný film, příliš temné na pohádku. Nejraději bych poslal děti ať se dívají na Brendana Frasera a Jima Broadbenta, zatímco já si budu hovět u psychologických etýd Paula Bettanyho a Andyho Serkise. Škoda jinak moc pěkného příběhu.