Lovci myšlenek

63%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6.5
Měla to být běžná zkouška dovedností v rámci výcviku rekrutů FBI na opuštěném ostrově, aby se vše nakonec zvrhlo v tajemný slasher. Kdo je ale tím vrahem? Málokdo ví, že se jedná o přepracovaný námět slavné detektivní etudy Agathy Christie „Deset malých černoušků“, která byla zfilmována taktéž nesčíslněkrát. Docela odvážný počin pohrát si s takovým námětem, ale nakonec, proč ne. Myšlenka příběhu tedy není nezajímavá, ale co se týče provedení, spíše to zůstalo někde kolem průměru. Snímek nabízí především povrchní psychologický thriller, vytvářející určitou záhadologii, avšak ono tajemno v rámci budování napětí a nervozity se hned na začátku chtě nechtě rozpadá. Ani pro diváky nevytváří náznak spoluúčasti hádat, kdo že je tím vrahem. Takže se jen sleduje počínání všech protagonistů v dané situaci, a to je vše. Svým způsobem v tom lze rozeznat motivy filmové série „Saw“. Rekruti mají co do činění s nejrůznějšími sofistikovanými pastmi, které vedou k bizarním formám smrti. Komu tady věřit, když jsou na ostrově sami, a komu ne? Toť otázka. Vlastně tu platí jediné. „Jediný, o kterém věřím, že je nevinný, jsem já!“ Je to ale dost málo na to, aby něco takového zaujalo. Snímek se jeví jako spíše jednoduchý popcornový počin, který nedělá žádnou revoluci žánru a jen jej využívá pro své účely.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Val Kilmer si tu střihnul spíše epizodní roličku učitele a Christian Slater zařve hned v prvních minutách na ostrově, pak se z toho stává no name masakr. Film se místy snaží o přesun do hororu, naštěstí pro mně se mu to moc nedaří. Vcelku povedený snímek s dobrou kamerou.
Pas
Pas
6 225 bodů
4.5
Zkouška Jake Harris je výcvikový instruktor FBI, který má za úkol vycvičit a připravit nové agenty. Ti kteří jeho zvláštní trénink zvládnou, se mají stát odborníky na profilování masových vrahů. Musí se naučit číst jejich myšlenky, podrobně rozebrat jejich motiv, prohledat místo činu atd. Po posledním nezdařilém cvičení pro ně vymyslí Harris poslední úkol. Odletí na vzdálený ostrov, kde je vybudované výcvikové město pro armádu a na něm mají strávit víkend. Sedm agentů a jeden dobrovolný pozorovatel se tak ocitnou na místě, kde mají vyšetřit připravený fiktivní případ. Jaké je však jejich překvapení, když začnou jeden po druhém umírat, díky rafinovaným nástrahám a jedinou stopou jsou pro ně hodinky a malé indicie, které pro ně nachystal sám vrah. Postupem času si uvědomí, že vrahem musí být někdo z nich. Začíná tak závod s časem, kterého mají zoufale málo. Přestože jsou dobře vycvičeni, vrah je chytřejší než oni a všechno co o nich ví, se může obrátit proti nim samotným.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
6
Hodně zajímavý snímek, který vás uvrhne do stádia nervozity a nejistoty. Nicméně film by se mohl jmenovat jinak, ale to je vedlejší. Tento snímek jsem očekával něco jako krimi Počátek, ale spíš to byl Prokletý ostrov a Mlčení jehňátek. Popravdě, snímek by mohl dostat i označení horor, ale musím říci, že tvůrci docela hezky vypracovali děj i námět, ale dali si málo práci s efekty. Lepší moc než málo. Krev nevypadala opravdicky a efekty celkově byli jak z céčkového thrilleru. Nějak shrnutě: béčkový odvar Prokletého ostrova, Mlčení jehňátek a Sedm, které má své kouzlo, ale není nic extra.
Verush
248 bodů
6
Mě se to líbilo.. Až do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je padouch a to na filmu oceňuju.. :) Samozřejmě se tu objevilo klasické stupidní chování postav typu: Jdu sama pryč od všech, když se tu potuluje zabiják, atd.. Sice zmršili konec, ale i tak to je za 3*..