Osamělý mstitel

59%
Osamělý mstitel

Agenti protidrogového oddělení Sean Vetter (Vin Diesel) a Demetrius Hicks (Larenz Tate) už sedm let společně bojují proti průsaku drog skrz americko-mexickou hranici. Jejich největším protivníkem je drogový kartel z pouště Baja, kterému šéfuje Meno Lucero (Geno Silva). Když se jim podaří dostat Lucera za mříže, objeví se nový hráč - tajemný zabiják známý jako Diablo. Zlikviduje zbytky Lucerova kartelu a když se proti němu Vetter s Hicksem postaví, zabije také Vetterovu ženu Stacy. Při realizaci pomsty za smrt své manželky se Vetter nezastaví před ničím. Diabla prostě pošle do pekel, i kdyby tam měl skončit spolu s ním




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Snímek používá známou šablonu o ztrátě nejbližšího a následné mstě, což bohužel zapříčiňuje velmi častou předvídatelnost děje. Akční scény však rozhodně stojí za to. Vin Diesel v roli drsného poldy Seana Vettera je na akční postavu výrazný a přesvědčivý. Akční tempo i s dramatickými momenty se drží po celou stopáž a tak v podstatě není nudného místa. Snímek se sice dá řadit mezi námětově stereotypní, ale natočeno je to dobře.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Lehce nadprůměrné béčko, které natočil Willis, Bronson, Stallone, Schwarzenegger zkrátka všichni akční hvězdy, kteří to v žánru uměli roztočit. Diesel svou revenge roli ustál se ctí, ale kdyby to mělo horšího režiséra, tak to mohla být katastrofa. Scénář silný podprůměr.

Dodatečné informace

Původní název:
Osamělý mstitel (více)
  • NSR Osamělý mstitel
  • NSR A Man Apart
  • NSR Il risolutore
  • NSR O timoros
  • NSR Un homme à part
Premiéra v ČR:
24. 7. 2003
Země původu:
NSR, Německo, USA
Rozpočet:
36 mil. USD
Tržby:
44,35 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch