Pád do ticha

78%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kevin Macdonald je něco jako Olga Sommerová britského dokumentu - mainstreamové, líbivé, silné příběhy zpracované správným způsobem. Respektuju to, ale není to můj šálek, je to tak strašně "samozřejmé", i když s tím není nic v nepořádku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ikdyž jsem od začátku věděl jak to dopadne, tak to napětí, které ve mě film způsoboval, bylo neskutečné. Tohle se prostě musí vidět. Pokud možno pod dekou a s pitím po ruce, protože ta šílená zima a žízeň padne i na vás.8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Horolezce nechápu, podle mě to při vší úctě nemůžou mít v hlavě úplně v pořádku, když se na dvou železných skobách šplhají po kolmém srázu 6000 metrů nad mořem. Ale ruku v ruce s tím jde i nesmírný obdiv, protože třeba já bych si něco takového nikdy ani za mák netroufl. A to, s čím se musel vypořádat Joe Simpson, je z mého pohledu jeden z nejsilnějších důkazů odvahy a touhy po životě, o jakém jsem se kdy doslechl. Všechno utrpení jsem snášel skoro i na sobě a v závěru jsem měl co dělat, abych se vůbec ovládl. Joe, jsi borec!
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
wow, tak ten pribech je vazne neskutocne silny a neuveritelny! ale i tak by som si ho radsej pozrel ako riadne zhollywoodizovany celovecerak v rezii napr. harlina (nemu tie kopce a zima idu)!
harry456
harry456
2 437 bodů
5
Velkou ironií osudu je, že Simon Yates se ještě před Andami ve francouzském Chamonix seznámil s mým velkým kamarádem z hor sólo lezcem Mirkem Šmídem. Ten mu tenkrát věnoval na památku svoji čepici. Zde Simon zapálí za Joeho pietní oheň a spálí mu jeho oděv. Jedinou již výše zmíněnou čepici do ohně nevhodil. Nejsem pověrčivý , ale zřejmě to měl udělat, neboť Mirek Šmíd se hned poté zabil 11.09.1993 na Lost Arrow v Yosemitech.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Dokumentárně příběhový film o dvou mužích a jejich neuvěřitelném příběhu. Od začátku je divák vtažen do děje a velkolepost hor je naprosto úžasná. V druhé půlce mi občas přišlo, že už je příběh zbytečně natahovaný a zdlouhavý, ale pokaždé mě tato myšlenka přešla, v momentě kdy se stal nějaký nečekaný moment nebo režijně nápadité scény.