Bandolero!

67%
Bandolero!
Bandolero!
Slávny americký western o vylúpenej banke, banditoch na úteku, láske a o neľútostnom prenasledovaní. Banda Deeho Bishopa (DEAN MARTIN) chce vykradnúť banku vo Val Verde, ale pri čine ich chytia a odsúdia na smrť. Bishopov starší brat Mace (JAMES STEWART) sa prezlečie za kata a pomôže banditom ujsť. Ako rukojemníčku so sebou Dee vezme krásnu Mariu Stonerovú (RAQUEL WELCHOVÁ), do ktorej je zaľúbený šerif Johnson (GEORGE KENNEDY). Ten ich nemilosrdne prenasleduje až na mexické územie, kde chcú nájsť banditi útočisko...



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Dobrý western plný banditů, kteří vlastně bojují mezi sebou a do toho je stíhá parta správných chlapů zastupující zákon. Je to takový útěkový western plný přestřelek bez hlubšího scénáře, přesto se na bandity prchající drsným jihem dobře dívá a snímek má šťávu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Objektivně už to taková pecka, za jakou jsem Bandolero v dětství měl, fakt není. Víc než naivita Raquel vadí ta postava George Kennedyho, který zahlídne holku a je ochotný jet za ní skoro až do Mexica. Ale i přes ty výtky mám tenhle film dost rád. Za tu nostalgickou atmosféru ke konci, ne tak provařenou ale parádní melodii a hlavně Jamese Stewarta.
avenis
avenis
8 061 bodů
4
Western prostředních kvalit. Chybí tu indiáni, jen se o nich hovoří a ty špatné představuje horda zlotřilých mexikánů, kteří ani nemají zádné pořádné dialogy. Jen střílejí, olupují a až na jednoho jsou představováni kaskadéry, co umí padat z koně. Děj balancuje mezi komediální a vážnou polohou a ničím nevybočuje ze šablony obvyklého westernu. Vyloupení banky, zatčení, poprava (mimochodem to jediné stojí za pozornost), prchání a pronásledování, střílečka, vyznání, the end. A mezi tím jsou nemožně natupírované vlasy Raquel Welch.

Dodatečné informace

Původní název:
Bandolero (více)
  • USA Bandolero!
  • USA Bandolero
Země původu:
USA
Tržby:
12 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění