Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

45%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Zaplať pánbůh za ty dary. Návrat hlavní hvězdy série Caspera Van Diena je vítaným oživením tohoto dílu a vlastně celé série,která ve druhém díle dostala pořádný úder pod pás. Ve filmu je opět slušný počet chlapáckých hlášek a nebýt té příšerné akce mohl být výsledek mnohem lepší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
4
Třetí příběh o válce s brouky je především viditelně velmi odfláknutý. Jednodušší a levnější kulisy snad už asi ani být nemohli. Na scénu se vrací Johnny Rico v podání Casper Van Diena, který už dávno zabředl v primitivních céčkových snímcích. Jeho kuráž a přesvědčivost se tu vůbec nezměnila. Už z počátku příběhu je fašistická diktatura Federace velice masivní a přímo hrozivá. Stačí jenom špatně mrknout a dotyčný jde na popravu. Ale přesto tu jsou stále samé výhody. Služba v armádě vám zajistí občanství. Chcete vědět víc? No nic. V druhé půlce se již vyskytuje několik známých motivů z různých filmů. Tvůrcům snad došli nápady a nebo jen úmyslně utvořili podivný mišmaš všeličeho? Je to velice slabý film a původnímu velkolepému snímku spíše dělá jenom ostudu. CHCETE VĚDĚT VÍC?
Fingon
16 886 bodů
6
Marauder se vrací tam, kde skončil první film - totiž k ironii a parodii na totalitní systémy, navíc jde ještě dál v tvrzení, že pro propagandistické účely se dá použít naprosto vše včetně náboženství. Je tu znát vyšší rozpočet než u Hero of the federation, přesto se mi druhý díl líbil o něco více. Zajímavostí je i odcitování několika hlášek z původní Heinleinovy knihy ("Do toho, vy vopičáci, to chcete žit věčně?") atd.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Ne už tak záživné jako první díl. To se tedy nedivím že je Casper Van Dien hrdinou ''B'' filmů po takovýchto výkonech. Trochu dějově nudnější.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Nato, že jde o televizní film jsem se docela pobavil, je zde dost akce, která ani netrpí špatnými triky na televizní tvorbu, ale je zde mnoho rušivých elementů, jako například propagace náboženství, která mi přišla spíše k smíchu a také ta pasáž s černošským generálem, kterej po kapce alkoholu nechá zavřít půlku velení planety a i svého nejlepšího přítele a poté mu při jeho vlastní popravě vleze do zadku jen aby zachránil jeho přítelkyni u které si to pohnojil. Herci jsou většinou neznámé xichty známé ze seriálů až na Casper Van Dien, kterej sice zestárl, ale je to pořád stejné poleno jako dřív, ale zde se hodil a proč si nezahrát v pokračování filmu, kterej z něho udělal hvězdu. Závěrečná bojová scéna mezi roboty a brouky je k pokukání.
Ombak_Penari
2 764 bodů
4
Na průměrné hodnocení to bohužel nemá, na to je to prostě moc debilní a hnusné. Sice je tu vidět progres proti dvojce, ale stejně to zdaleka nevybředlo z béčkových vod. Věčná škoda. Pochválil bych, že se to snaží o epičnost, což znamená, že je to prošpikováno mizernými triky, ale prostě tam ty vesmírné lodě na oběžné dráze jsou. Pak možná ještě pochválím provázání s událostmi prvního dílu. No a pochválím i Caspera vad Diena. Tenhle bezdomovec z Asyla zřejmě umí hrát dobře akorát toho Johna Ricca, ale zase se mi tady líbil. Já nevím, proč dnes nemá navíc než být hvězdou žumpálního studia...Zbytek stojí vesměs za starou bačkoru, ale milovníci prvního dílu by to asi vidět měli. Ale mnohem lepší je samozřejmě Starship Troopers: Invasion.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
5.5
Po katastrofální druhém dílu přichází lehce nadprůměrný díl třetí. Akční oddechové ale stále tomu dost chybí.