Rozchod!

60%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
5.5
Průměrná merická komedie na typické téma. s těmito komediemi začínám mít čím dál větší problém.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
I když příběh sleduje okolnosti a průběh rozpadu jednoho vztahu, nadále se svým způsobem jedná o romantický film. Zní to skutečně divně, ale je to tak. Samotný začátek příběhu se opírá o ryzí realitu, což hlavně dámská část diváků jistě potvrdí. Potom už je to jen taková plejáda sounáležitostí a humorných situací v rámci vzájemných naschválů, jejichž motiv je z každé strany zcela jiný. Námětem určitě každého napadne výborný snímek ´Válka Roseových´ (1989), ale chyba lávky. Zase až tak tvrdě to tu neprobíhá. O rozchodu partnerů toho bylo natočeno už hodně a tak by se i tentokrát dala očekávat tradiční situace,ve které všechno půjde napůl. Ne, naštěstí na to šli tvůrci jinak. Máme tu motiv, kdy se jeden z partnerů svými skutky snaží partnerský vztah zachránit a druhý jako by byl slepý a hluchý a stále si jede svou vlastní trasu provokací. Jennifer Aniston a Vince Vaughn v hlavních rolích jsou zárukou dobré zábavy, ve které se humor nepřepaluje do absurdnosti a naopak se vyvarovávají hluchých míst. Scénář je jednoduchý, tudíž srozumitelný, čímž zanechá diváckou úsměvnost a filmový odpočinkový ráz. Jak by snad mnohý řekl, rozchody bývají bolestné a málokdy procházejí vtipem, ale na druhou stranu, proč se na něco takového nepodívat s nadhledem. Tento snímek takové kritérium splňuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vince s Jennifer si tady střihli rozchod nanečisto a výsledkem je taková nemastná neslaná komedie. Že to jde udělat líp a zábavněji, jsme viděli např v Jesse a Celeste forever ..5.5/10
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Rozpačitě vtipné (NENÍ to komedie... tak proč jen Vaughn tak usilovně hláškuje?) a v závěru neuspokojivé. Na spoustě míst ale dokonale výstižné v otázce vztahů a partnerského soužití. Paradoxně hlavně myšlenkou v pozadí, nikoliv do puntíku trefným zpracováním. Film, o kterém se mnohem lépe přemýšlí než se na něj kouká.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Taková variace na válku Roseových, ovšem ne tak drastická. Příjemné bylo, že nešlo o čistokrevnou romantickou komedii s "happy endem" na konec, ale spíše film ukazuje průběh rozchodu a z něj vyplývající hádky, naschvály a vše co k tomu patří. I když od herců Jennifer Aniston a Vince Vaughn moc nečekal tak jsem byl naopak mile překvapen. Chemie mezi nimi funguje a dokázali táhnout celej film, ikdyž sice Aniston hraje pořád dokola ty samé postavy, tak je hraje výborně a Vaughn se stará o tu komediální část filmu, ale ani ve vážnějších situacích nezaostává. Možná jsou 4* hvězdy moc, tak je i přesto dám, protože jsem čekal opět přiblblou romantiku, ale mýlil jsem se a jsem za to rád.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Průměrný film, takový poloremake "Války rosseových", rozdíl je akorád v tom že v tomto filmu se nemočí na ryby a neválcují se kočky Jeepama... Ale jako jo dalo se to...
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Docela zábavná komedie,je však spíše průměrná a místy slabá.
Kuca25
2 132 bodů
6
Vince Vaughn je pro mě ten typ herce, kvůli kterému si pustím film aniž bych o něm něco věděl. Ale tentokrát to nebyl on kdo se mi ve filmu líbil. Řekl bych spíš že si tu zahrál svůj horší průměr. Vlastně ničím nevyčníval i když byl hlavní postava. Za to Jennifer Aniston se mi zde zdála extrémně příjemná a tak trochu jsem z ní cejtil Rachel z přátel. To byl asi jediný důvod proč jsem to ve čtvrtce filmu nevypnul. Naštěstí se na to dalo začít koukat od půlky. Celkově je film nejzajímavější až na konci, začátek je běs a hrůza. Aniston a trochu lepší průběh to na konec vytáhl na slabší tři hvězdičky. Rozhodně bych nezařadil mezi nejlepší komedie nebo vůbec komedie na které se znovu rád podívám a to většinou právě u Vince mývám. Ale nebylo to zas tak hrozné.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
7
Moc povedené a pobaví což je super.