Rozchod!

60%
Rozchod!
Plakát traileru

Romantická komedie Rozchod! začíná přesně tam, kde většina podobně žánrově laděných filmů končí. On a ona se potkali, zamilovali se do sebe až po uši a našli si společné hnízdečko, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. což by mohli, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stane jedna z mnoha banálních hádek, které provázejí sto procent partnerských vztahů. Na jejím konci se Brooke (Jennifer Aniston) a Gary (Vince Vaughn) rozhodnou, že se každý vydá vlastní cestou. Potíž je v tom, že nádherný byt, který si pořídili a zařídili, patří jim oběma a ani jeden nemá vůli se z něj vystěhovat. V tu chvíli se rozjíždí velmi zábavný souboj pohlaví, který má prostřednictvím kamarádů, nastrčených podivínů a menších i větších ústrků dostat toho druhého z bytu. To nebude ani trochu jednoduché, zvlášť když si při vzájemném rafinovaném schovávání spodního prádla a během hlasitých večírků, které pořádají ve chvíli, kdy chce ten druhý urputně spát, postupně uvědomí, že jim nejde ani tak o byt jako o bývalého partnera.

Hvězda seriálu Přátelé Jennifer Aniston a asi nejpopulárnější komik americké současnosti Vince Vaughn (Buď v klidu, Nesvatbovi) se ve vzájemné nevraživosti svých postav vyžívali natolik, že to po skončení natáčení dali dohromady a v současné době zařizují společné bydlení v Chicagu. Vzhledem k tomu, že tentokrát to bude naostro, nikoliv pod vedením zkušeného komediálního režiséra Peytona Reeda (Kašlu na lásku), může to dopadnout jakkoliv. Pokud jde o finále jejich filmové romance, není ani tak důležité, jestli se oba doberou k definitivnímu rozchodu nebo k opětovnému shledání, jako cesta, po které se za ním vydávají. Ta je plná třaskavého humoru, situačního i slovního, díky němuž žádný divák nezůstane neutrální a bude jednomu z hrdinů nepokrytě fandit. Že bude výběr favorita záviset především na divákově pohlaví, asi není třeba dodávat.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Průměrná merická komedie na typické téma. s těmito komediemi začínám mít čím dál větší problém.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
I když příběh sleduje okolnosti a průběh rozpadu jednoho vztahu, nadále se svým způsobem jedná o romantický film. Zní to skutečně divně, ale je to tak. Samotný začátek příběhu se opírá o ryzí realitu, což hlavně dámská část diváků jistě potvrdí. Potom už je to jen taková plejáda sounáležitostí a humorných situací v rámci vzájemných naschválů, jejichž motiv je z každé strany zcela jiný. Námětem určitě každého napadne výborný snímek ´Válka Roseových´ (1989), ale chyba lávky. Zase až tak tvrdě to tu neprobíhá. O rozchodu partnerů toho bylo natočeno už hodně a tak by se i tentokrát dala očekávat tradiční situace,ve které všechno půjde napůl. Ne, naštěstí na to šli tvůrci jinak. Máme tu motiv, kdy se jeden z partnerů svými skutky snaží partnerský vztah zachránit a druhý jako by byl slepý a hluchý a stále si jede svou vlastní trasu provokací. Jennifer Aniston a Vince Vaughn v hlavních rolích jsou zárukou dobré zábavy, ve které se humor nepřepaluje do absurdnosti a naopak se vyvarovávají hluchých míst. Scénář je jednoduchý, tudíž srozumitelný, čímž zanechá diváckou úsměvnost a filmový odpočinkový ráz. Jak by snad mnohý řekl, rozchody bývají bolestné a málokdy procházejí vtipem, ale na druhou stranu, proč se na něco takového nepodívat s nadhledem. Tento snímek takové kritérium splňuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vince s Jennifer si tady střihli rozchod nanečisto a výsledkem je taková nemastná neslaná komedie. Že to jde udělat líp a zábavněji, jsme viděli např v Jesse a Celeste forever ..5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Break-Up (více)
  • USA Rozchod!
  • USA The Break-Up
  • USA Ayrilik
  • USA La rupture
  • USA Separados
  • USA Separados pelo Casamento
  • USA Ta halasame
  • USA Ti odio, ti lascio, ti...
  • USA Trennung mit Hindernissen
  • USA Viviendo con mi ex
Premiéra v ČR:
31. 8. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
52 mil. USD
Tržby:
205,67 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rozchod! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch