Renesance

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Černobílé anime na základě reálného filmu. Francouzští tvůrci vsadili na noir, což atmosféru vzdálené budoucnosti posílilo. Příběh má také nějaké to filozofování. Animace je na tento styl povedená a to i po vizuální stránce. Černobílý komiks tu zkrátka ožil v celé své černobílé kráse. Děj pomalejší, což je na žánr přínosné. Nevyhýbá se ani akčních scén. Pravda, moc jich tu není, ale to už u thrillerů tak bývá. Snímek jako takový byl zajímavým experimentem, který se dál vyvíjel a jak víme, chytli se ho i čeští tvůrci. Komiksové fandy nadchne, fanoušky sci-fi snad, ostatním bude spíše na obtíž. Je tu jen černá a bílá. Z počátku na sledování obtížnější, ale dá se na to zvyknout. Jedná se o stylový a kreativní film, kde černobílá kresba zvýrazňuje futuristickou architekturu, technologii a život v Paříži. A když se do toho ještě zapojí fantazie diváka, veškeré představy dosáhnou svého. S pozdějším ´Sin City´ naprosto nesrovnatelné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Prázdná atmosféra. Bohužel. Stejně jako Sin city a 300 se Renesance jen opájí vizuálem, ale příběh je trestuhodně nedotažený a nezajímavý. Při tom, na co vše si ten film hraje, je to tím horší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Příběhově dokonalé, detaily a akčnost včetně vizualizace byla překvapivá. Velmi mě tento počin zaujal.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Fascinující!! A komiks ožil. Jen škoda trošku slabšího příběhu, ovšem všechny nedostatky trumfuje dokonalá vizualní stránka. To se opravdu nevidí každý den. Frantíci BRAVO!
Pas
Pas
6 225 bodů
5.5
Noirový snímek který vlastně není černobílý, samozřejmě nejen formou ale i obsahem.Dnešní filmová technologie umožňuje různé čáry-máry a tady mi chvíli trvalo než jsem zkousnul pojetí tvůrců.Režisér Zeman by možná byl nadšen , moje maličkost už méně..Jeden z mála filmů u kterého jsem váhal s hodnocením.Provázanost minulosti se současností s přesahem do věcí příštích, ne každému tohle musí sednout.Nejsem žádný extra matematik, ovšem v oficiálním textu distributora se píše, že děj se odehrává v roce 2054. Každý pozornější divák záhy zjistí, že zápletka snímku se odvíjí od toho, co se stalo před 40 lety v roce 2006, což je tam mnohokrát zmíněno, tedy reálný příběh se odehrává o několik dříve , ale za tuto "botu" tvůrci nemůžou.Eifelova věž v kompozici s modernou druhé půle 21. století , kanály na Seině mimo řečiště a řada dalších vychytávek kdy Jules Verne by tleskal patří ke kladům tohoto snímku. Co se týká filmového zpracování , tady už to taková sláva není. Děj je docela překotný a na tempo noir detektivky až chaotický, těžko říct, jestli toto byl záměr aby diváka vice "angažovali" do děje , nebo spíchli horkou jehlou. Myslím si, že varianta "B" je blíž realitě..Není to klasická detektivka, není to však ani obehraná krimi .Thrillerový nádech to má, jako rovněž prvky mystery či sci-fi.Herecké výkony lze v tomto snímku jen stěží hodnotit , jako rovněž kameru. Hudba je však solidní a už od úvodu dává důraz na nostalgické vnímání celého filmu.Akční jízdu nečekejte ale pokud máte rádi filmy kde se něco děje i bez toho , že se střílí nebo tlachá nonstop, potom sedněte a koukněte. Nuda to není.
jan-hrouda
863 bodů
4
nuda, moc jsem se neorientoval v postavach a ani mi nebyly sympaticky. porad melou nejaky zbytecny radoby kazdodenni veci, ale kdyz vapadaj jak panaci, tak to proste zivotne nepusobi. vizualne je to hezky, par akcnich scen me probralo, ale proste spatnej scenar a nevyrazny postavy to zabiji.. a to mam tenhle zanr rad.