Zrůda

75%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Rozumím tomu, proč Charlize Theron za tuto roli získala Oscara a souhlasím bez námitek. Sympatická herečka se proměnila v hnusnou bytost, o kterou by si jen málokdo "opřel kolo". Absolutní transformace a geniální výkon Charlize je ale to jediné co je opravdu dobré. Zbytek herců jen tápe a scénář napsal život sám. Celkově.. pěkné, syrové, uvěřitelné..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Zrůda je po filmové stránce strhující film. Režisérka se sama zatracuje tím, že není David Fincher a vizuál pro ní znamená mnohem méně než emoce, ale je to samozřejmě přehnaná skromnost. Zrůda má velmi slušnou kameru a například noční scénu první vraždy z hlavy jen tak nedostanete. Zrůda nikoho neobhajuje ani nezatracuje, přesto budete mít pocit, že se vás ten film týká víc, než by jste sami možná chtěli.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Když si uvědomíte, že to je natočené podle skutečné události, tak z toho docela mrazí. Krásná Charlize Theron si kvůli roli zkazila její dokonalou postavu a maskérům se nějakým zvláštním způsobem podařilo z ní udělat ošklivou holku.
hovorkok
hovorkok
647 bodů
9
Opravdu oceňuji, když je herec pro svou roli ochoten udělat cokoli, jako například ztratit perfektní postavu. Charlize Theron však nedostala Oscara za to, že nabrala 30 liber. Myslím si, že ztvárnit skutečnou osobu je mnohem těžší než pouze fiktivní postavu. Do fiktivní postavy může herec dát i něco ze sebe, může si ji poupravit, tak aby mu to vyhovovalo, ale skutečného člověka musí perfektně vystihnout. Charlizin výraz, to jak mluví, jak se pohybuje - jakoby se s postavou přímo ztotožnila, věřila jsem jí každé slovo, každý pohyb.
KajlQ
KajlQ
221 bodů
8
Zrůda je odporné,depresivní drama, které se opravdu stalo a hodně mu přidává. Jelikož mě celkově zajímá tématika vrahů, nemohl jsem si film nechat ujít. 8 nejen za úžasně zpracované drama, ale i za to co dokázali z půvabné Charlie Theron udělat (Protože vypadala jako zombie ze štábu Walking Dead, kde ji párkrát přejeli parním válcem a by to bylo autentické a zuby ještě upravili bouracím kladivem). Když jsme u herecké stránky, Theron byla naprosto úžasná a její Oskar je opravdu zasloužený. Film ukazuje jak se z poněkud nevinné a oprávněné vraždy může stát člověk masovým vrahem + je tam pěkně ukázána transformace člověka, který se stává s přibývajícími vraždami nemilosrdný. Zrůda se dá taky trošku popsat jako kurevsky zvrácená lovestory dvou lesbiček ze kterých jedna je prostitutka, která ráda zabíjí muže a přijde si díky tomu na nějaký věno, no to jsem asi tak shrnul film. 85%
  • Charlie Theron
  • Psycho
pisatel
113 bodů
6.5
Velmi nepříjemný film ve kterých se Charlize chová jako zrůda, ale i tak vypadá. Film má spousty silných mometů a působí hodně depresivně.