Dealer

72%
Dealer

Detektivní thriller a filmařský debut 1996 dánského režiséra Nicolase Windinga Refna z prostředí kodaňského podsvětí. Příběh Franka, drogového dealera, který po nepovedeném obchodu přijde o zboží i o peníze. Frank se zadluží u svého srbského dodavatele Mila a napětí se stupňuje, jak se dluh Frankovi nedaří splatit. Milo mu nabídne smír v podobě přijetí symbolické splátky, ale místo toho se svými kumpány plánuje Frankovu likvidaci.




Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Jednoduše natočený příběh dealera a podsvětí, které se kolem drog motá. Není to žádná mafiánská akce z vyšších kruhů, je to obyčejně rozklepanou natočený film, který působí realisticky i pro zdánlivě amatérské zpracování. Mads Mikkelsen se poprvé objevil před kamerou ve větší vedlejší roli celovočerního filmu a už tenkrát ukázal svůj talent.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dealer, ten tvrdej chleba má...Refnova opěvovaná prvotina, která celkem realisticky přibližuje život řadového drogového dealera, kterému se během týdne začne s.rát doslova všechno. Navíc podpořena výbornými herci (Mikkelsen ve vedlejší roli potrhlého parťáka klasicky vynikající). 7/10
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Tento film je dosti náročný a ne každý ho dokáže spolknout. Popravdě se tu moc toho neděje. Herci hrají skvěle, kamera chvílemi působí přímo dokumentárně a scénář je až překvapivě na vyšší úrovni. Problém je ale délka. V tomto filmu, který má 110 minut se toho děje až překvapivě málo. Prakticky nic. Finále sice vynahrazuje celkový dojem a proto těch 70, ale jinak by to bylo 60. Rozhodně to ale nevzdávám a zkusím druhý díl.

Dodatečné informace

Původní název:
Pusher (více)
  • Dánsko Dealer
  • Dánsko Pusher
  • Dánsko Diler
  • Dánsko Pusher - L'inizio
  • Dánsko Pusher: un paseo por el abismo
  • Dánsko To vaporaki
Premiéra v ČR:
26. 1. 2023
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Dánsko
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
0,97 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dealer