Zvíře

82%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Jean-Paul Belmonda jako herce miluji a všechny jeho filmy mám hodně rád. Každopádně je právě Zvíře jedním z jeho nejznámějších a nejlepších filmů. Bébel zde opět předvádí spoustu šílených kaskadérských kousků a já se u jejích sledování náramně bavil. Herecky samozřejmě není co vytknout.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Tento kousek patří k těm nejlepším, které Jean-Paul belmondo natočil. Smršť vtipu, ale i akce, kterou nikdo jiný neumí. Jak Belmondo nezprostředně padá a bez následků provádí kaskadérské kousky je až neuvěřitelné. Je to borec ! :) Ne všechny filmy s ním mám rád, ale tento určitě ano.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Jean-Paul Belmondo v bláznivé komedii a rovnou ve dvojroli. Co si víc přát. Prostředí filmového štábu snažící se natočit film s homosexuálním hercem a jeho kaskadérským dublem jdoucí z jednoho problému do druhého, se ukázalo jako trefné téma, kde měl Jean-Paul možnost se dozajista vyřádit. Tak velké charakterní rozdíly obou postav byla pro něj výzva, ale to by nebyl on aby si s tím náležitě neporadil. Velmi často to sice vypadá jakoby přehrával, ale v tom je vlastně jádro pudla. Styl grotesek pobaví i dnes. Divákům i příběh ukáže jak se co natáčí a jak se dělají kaskadérské scény. Ano, je to v podstatě divočina, ale má švih a elánu na rozdávání. Belmondo zkrátka ani zde nezklamal.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Bebel a Bruno Ferrari, krásná Raquel a tuny hlášek dělají ze Zvířete další suprovou Belmondovskou oddechovku. Tomu chlapovi přicházím na "staré" roky čím dál víc na chuť. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Jean-Paul Belmondo v tomto filmu ztvárňuje dvojroli mužného fanfarónského kaskadéra Michela Gauchera a zženštilého filmového herce Bruna Ferrariho. Gaucher se svou partnerkou Jane (Raquel Welch) zastupují hereckou dvojici kaskadérů v novém filmu Bruna Ferrariho. Michel a Jane jsou partnery nejen v práci, ale i v lásce, avšak jejich vztah je plný rozchodů, hádek a smíření. Jednoho dne, poté kdy Mike zaviní havárii při natáčení a oba skončí v nemocnici, se Jane rozhodne, že se provdá za bohatého stárnoucího lorda. Mike řeší situaci po svém a rozhodně nechce ponechat nic náhodě… Neskutečně střelená komedie pobaví i po řadě desetiletí, kdy vznikla a neztratila nic ze svého kouzla. Gagy fungují i po letech a Belmondo je skutečně jedinečný.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Belmondo byl svého času jeden z nejlepších světových komiků, což tady jednoznačně dokazuje a jeho výkon především coby zženštilá herecká hvězda je komediální exhibicí každým coulem a každou pronesenou větou. Scénář je naprosto unikátní, veselá hudba přesně sedí a krásná Raquel Welch je jako šťavnatá třešnička na dortu. NEJ komedie 70. let!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Jean-Paul Belmondo opět skvělý, jeho asi doposud nejlepší role.
avenis
avenis
8 143 bodů
9
"Škoda, mohli jsme se krásně doplňovat. Já debil, ty semetrika."
Zvíře sice nepatří k mým nejoblíbenějším, ale vždycky se bavím Bebelovými homo-kreacemi, které umocňuje skvělý Krampol svým dabingem. Raquel moc hrát neumí, ale prsa měla tedy opravdu výstavní, což asi stačí.
Málokdy hledám chyby, ale jedna je hodně zřetelná. Jane zabouchne dveře a ucvakne Michelovi kytici tulipánů zhruba v polovině. Když si je pak rovná do vázy, mají tulipány ještě delší stonky než předtím. :)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Ztřeštěný Belmondo, tak jak ho známe z francouzských filmů sedmdesátých let. A Claude Zidi, který ty ztřeštěné komedie režíroval. A když je u toho ještě okouzlující Raquel Welch, tak zábava na večer je zajištěna. I když se mi teď právě vybavil jeden výrok Jeana-Paula Belmonda: "Ženská?! No fuj!!!" I hudba Vladimira Cosmy je živá a vtíravá, ale mile vtíravá! Všichni stárneme. A herci obyčejně s věkem moudří a jsou lepší a lepší a ještě lepší. Ale nejlepší je tenhle mladý Francouz s pusou od ucha k uchu, skákající ze střechy na střechu, z vlaku a auta a já nevím, čeho všeho. Taky se pak třeba dle scénáře (i ve skutečnosti) ocitne v nemocnici, avšak i tak je neodolatelný!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Rozhodně nejlepší Belmondova komedie, která taktéž disponuje typickými akčními scénami. Belmondo zde nemá chybu, jeho postižený stařec genialní. Welch je krásná a rázná, skvělé i vedlejší postavy, plno vtipných situací a hlášek. Ani po těch letech film nezestárl a neomrzel.