Ex Drummer

70%
Ex Drummer
Plakát traileru
Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek.



Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
0
Tak nevím jestli dát nebo ubrat. Je to hnus humus, otřesné a nevím jestli to teda má být nějaké umění či co. Podle mě tedy nic moc i když tento film nezná hranic.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
8
Festivalovej bizár, kterej však oplývá dostatečnou dávkou zábavnosti, která pramení ze samotného konceptu povýšené inteligence rozsévájící svár mezi nižší vrstvu obyvatel. Osobnostní rozpoložení protagonisty, jenž se představí hned v úvodu, je přinejmenším zajímavé. Takových témat k prozkoumávání je tam načrtnuto několik. Když divák bude chtít, může si tam toho najít poměrně dost, avšak i bez toho je to poměrně zábavný film. Krom toho je i jeden z nejsurovějších a nejšpinavějších, co jsem za dlouhou dobu viděl.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Tohle je ten pravej underground, né jako ty rádoby drsný maníci u nás. Sice je film vyhrocenej možná až moc,ale rozhodně nenudí a některé scény jsou vážně nechutný.. a to není vůbec na škodu.Dá se říct až dekadentní dílo, který se zaměřuje na zplodinu a nechutnosti, který u nás čím dál tim víc převládají.... Já furt co všichni maj s tím pérem a já ho musím zmínit taky. Prostě to je věc, kterou si zapamatuje každej, i když nechce. Plus dítě, který žere svoje hovna a nekompromisní hlášky a narážky na gáje. No prostě Belgickej úlet, kterej potěší ale že bych ho musel vidět víckrát, to ne. Jo a musim zmínit kameru a střih, který jsou naprosto luxusní.

Dodatečné informace

Původní název:
Ex Drummer (více)
  • Nizozemí Ex Drummer
  • Nizozemí Kell egy dobos!
Země původu:
Nizozemí, Belgie, Francie, Itálie, Nizozemí
Tržby:
0,23 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění