Astronaut

63%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Příjemná rodinná zábava, v níž neradno hledat logiku a radno trpělivě vstřebávat tunu klišé. Od začátku do konce předvídatelná etuda o velkém snu, který se splní i přes narůstající hypotéky a velkolepé průsery. Stačí věřit a hladit americkou vlajku.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
6
Zapomeňte na astronautiku, fyziku, nebo cokoliv jiného, co souvisí s konstrukcí raket a letem do vesmíru. Astronaut je americká pohádka o splněném snu jednoho chlápka. Za normálních okolností by bylo realizování tohoto snu velmi sobecké, ale když jeho sen vzali za svůj i jeho blízcí, stal se tím nejdůležitějším pro celou rodinu. A americká pohádka je to se vším všudy. S chlápkem, který umí všechno, protivnou vládou, která jednomu nedopřeje postavit si balistickou střelu, s úžasnou manželkou, která odpustí vše a samozřejmě s hromadou dojemných scén, které vám mají pročistit slzné žlaby. Thornton není zrovna můj oblíbenec, ale tato role mu seděla. Virginia Madsen byla k sežrání a pokud existuje nějaký žebříček Nej filmových manželek, tak by měla být v Top 5. I proto je velká škoda, že není Astronaut drama, ale jen americký blábol. Náznaky něčeho hlubšího v polovině filmu proběhly, ale závěr filmu je brutálním způsobem smetl a šoupnul Astronauta do šuplíku s nápisem: Americká slátanina, aneb u nás je možné všechno. Přesto ten film není mizerný. Vlastně je vcelku sympatický. Snad je to tím, že je místy tak blbý, že to jednoho dojme.
aquiver
aquiver
2 106 bodů
8.5
V podobě animovaného filmu o tomtéž by bylo zdejší ohodnocení nejspíš mnohem výš. Přenesením do hraného, poctivým způsobem natočeného filmu, vzniká dojem, že půjde o sci-fi drama, ale ono přijde něco jiného a divák může cítit zklamání. Astronaut je především krásný americký rodinný film o životních snech a snaze si je splnit. Originální, příjemný, skvěle zahraný kousek.