Po krk v extázi

71%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Poněkud generická coolovost. Ono se to vlastně Vaughna týká vždy, ale ve svých dalších pracích se ze své pragmatické hry s žánry, kdy je možná vše až moc na svém místě, dokázal vymanit spíš než u téhle ne moc vzrušivé jízdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Craigova one man show v sympatické gangsterce, které ale chybí ta lehkost, která zdobila Ritchieho první dva filmy. Protože těm se očividně chtěl Vaughn přiblížit. 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Podobnost s Ritchiem je tu sice hmatatelná, ale to vůbec nevadí. Důležité je, že i Matthew Vaughn umí točit skvělé filmy a jeho debut není jen bezduchým opisovačem od slavnějšího kolegy, ale velmi zábavnou, nápaditou a originální kriminálkou, jakých není nikdy dost. Je sice pravda, že všechny zvraty a zápletky nejsou úplně stoprocentní a na místě, ale zásluhou výborného obsazení, hudby a téměř "ritchiovské" režie se jakékoli nejasnosti zakopnou daleko do zámezí, kde nejsou nikomu moc na obtíž. Já se bavil více než dobře, Tom Hardy mě v menší roli dokázal potěšit a Daniel Craig opět potvrdil, že roli Bonda si jako herec opravdu zasloužil..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
drsnejsia a temnejsia "ritchieovka" (od jeho povodneho producenta) vynikajuco natocena (kamera a hudba su opat ako je u vaughna zvykom na skvelej urovni) i ked miestami prekombinovana tak som sa obcas stracal v spletitosti podrazov a podfukov a hlavne miestami v tazko zrozumitelnom anglickom slangu.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Všudypřítomná snaha udělat další britský hit typu "Sbal prachy a vypadni" či "Podfu(c)k" alá Guy Ritchie je jasně viditelná, leč úspěch se nekoná, vzniklo mírně nadprůměrné dílko, tedy hlavně svou atmosférou a spádem. Dějové zvraty místy nedávají moc hlavu ani patu a rádoby moudré proslovy hlavního hrdiny působí místy trapně. Dá se na to kouknout, ale jednou a dost.
Toren
Toren
5 165 bodů
8
7/10. Matthew Vaughn je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a mimo druhého Kingsmana jsem nikdy neměl pocit, že by se držel zkrátka a nedával do svých filmů maximum svého umu. Jeho Hollywoodský debut však má pár slabších míst a jde citelně znát, že jeho dravost nebyla tak rozjetá jako u novějších kousků. Pořád jde o štýlo, jenž má neodolatelný charakter drsné kriminálky alá styl kolegy Ritchieho a pořád to má hrst parádních dialogů, černých fórků a nápaditých přechodů. Craig tu šlape daleko víc než v Bondovkách a uteče to jedna dvě. Ale pořád je to prvotina. A vím, že to umí ještě o level líp.
farb
farb
2 064 bodů
10
Ano, jsou mnohem lepší filmy, nicméně pro mě navždy zůstane tenhle "klenot" stoprocentní zábavou. Protože to není jen film, který mi připomíná, že jsem Matthewa Vaughna a Daniela Craiga obdivoval ještě před jejich proslavením. Ale hlavně je to skvěle zvládnutá žánrovka (což tomu nemůže upřít nikdo) a film, ke kterému mám "osobní" vztah, a který v mých očích zraje jako to nejlepší víno.
spacino
spacino
452 bodů
5.5
Shlédnout se tento film dá, ale po druhé se na to nebudu chtít podívat.