Superprohnilí

63%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Devatenáct let od snímku ´Prohnilí´ (1984) a třináct let od volného pokračování ´Prohnilí proti prohnilým´ (1990) se režisér a scénárista Claude Zidi vrhnul na třetí film poukazující na další životní etudy Reného Boironda a Françoise Lesbucheho. Vpodstatě vlivem tak dlouhého časového odstupu je nám dána možnost se podívat, jak si v životě oba dál počínají. A hned na začátku se dozvídáme, že se v jejich charakterech nezměnilo vůbec nic. Postavení každého z nich se však za tu dobu výrazně posunulo a tak je René v důchodu a François šéfem, který dostává za parťáka nováčka, stážistu Juliena, který do toho všeho svým způsobem přináší mladistvou svěžest. No, a všichni tři se očekávaně ocitnou v kolotoči událostí, které my diváci už moc dobře známe. Ano, originalitou se snímek zrovna nepyšní, ale vlivem vstupu třetí postavy to přeci jen má o něco jiný ráz. Děj je plný zvratů, úsměvných situací, Vše je podmiňováno nostalgickou atmosférou prvního snímku a ční z toho určitá zralost hlavní dvojice, což vůbec není na škodu. Snad i na to byl kladen důraz, což mohla být i tvůrčí myšlenka Claude Zidiho. Takže nic proti ničemu. Právě z onoho nostalgického hlediska snímek svou nezměněnou atmosférou pobavit ještě dokáže, ale pro jistotu raději z toho nic převratného neočekávat.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
zakoncenie policajnej trilogie ktore prislo 19 rokov od prveho filmu. mne ustredna dvojka k srdcu nikdy neprirastla a tato cast mi prisla najslabsia (a najviac televizne vyzerajuca) z celej trilogie...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Důstojné završení režisérské kariéry Clauda Zidiho, který nám tu zanechal spoustu komediálních skvostů. Film má krásnou rozšafnou atmosféru a čiší z něj taková jemná teskná nostalgie. Navazuje se na předchozí dva filmy Prohnilých velmi volně, ale to vůbec nevadí, film má své kouzlo a o to jde především. Vychutnejte si tuhle velmi příjemnou francouzskou komedii s notnou dávkou nostalgie.