Loupež po italsku

73%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Zábavná gangsterka,která mi místy velmi připomínala Dannyho parťáky. Loupež po italsku je svižná a akcí nabitá podívaná,která je i výbornou reklamou na Mini Cooper. Sám jsem si při sledování říkal,jak bych si jeden rád koupil. Obsazení je navíc nabité hvězdnými jmény,takže spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Já jsem už filmů o partičce zlodějů, kterým máte bůh ví proč fandit prostě přejedený. Sešli se zde dobří herci akčních filmů a Edward Norton, kterého považuji za skvělého hereckého chameleona, přesto mě to nějak nebere. Naleštěné káry, luxus, akční klišé a happyend. Mě to nestačí. "Jen" dobré - 60%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdysi se mi tahle variace na Dannyho parťáky líbila hodně, no teď po letech už byl Italian job jen takovou příjemnou jednohubkou. Pár scén fain, herci taky fain, minicooper fain, jen to už jako celek až tak nebaví. Oproti jiným podobným žánrovkám je tohle až příliš okaté a naivní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Parta vedená novým šéfem Charlie Crockerem (Mark Wahlberg), i s tím starým Johnem Bridgerem (Donald Sutherland), udělá úspěšnou loupež v Benátkách. Při rozdělení lupu si přátelé sdělí všechna svá přání a pak se rozejdou. Jenže je mezi nimi krysa Steve (Edward Norton), který je o všechno obere a Bridgera zastřelí. Obrat zloděje se nevyplácí. Všichni se sejdou při příležitosti, kdy Charlie Stevea objeví. Rozhodnou se, že ho okradou spravedlivě o svůj lup. K tomu ale potřebují pomoc Stelly Bridgerové (Charlize Theron), která má důvod k pomstě. Svižná letní podívaná byla mimořádně úspěšná. Jedná se o remake britského kultovního filmu, ve kterém excelovali Michael Caine a automobily značky Minicooper. Tentokrát v něm hraje romantický drsňák Mark Wahlberg, dočkáme se i minicooperů, ale především se v něm objeví ještě hvězdné duo Edward Norton a Charlize Theron, která zde potvrdila statut stávající superhvězdy.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Klasická americká gansterka s balíkem peněz, rychlými auty, vychcanými zloději a jednou sexy kočkou. A takové filmy já mám rád, TUZE RÁD.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
No, provrtat trezor jen aku vrtačkou je dost naivní. Film obsahuje spoustu nelogičností. Je akční, dost divoký a vtipný zároveň.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Líbí se mi, že se tvůrci původní Loupeží nechali pouze inspirovat a zbytek se stal jakousi variací Dannyho parťáků, což s velmi dobrým hereckým obsazením dělá z filmu velmi vydařenou jízdu, která neztrácí vůbec na tempu a loupež bere svým naplánováním dech. Jako remake to rád akceptuji, protože film přidává mnoho jiných věcí a je radost na něj pohledět.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Žánrový mix-up o slabých berličkách v místě, kde bych to ani trochu nečekal - totiž v samotném plánu podrazu. Ten je sám o sobě velkým podrazem v okamžiku položení dotazu, zda má cenu plánovat něco, co se v příběhu neobjeví. A tak jen sympaticky zametá cestu třem barevným autíčkům, před kterými musíte rezignovaně slintnout a nad lehkým prvoplánovým kalkulem (prosté vědomí o jejich přítomnosti) přimhouříte oči. Nebýt hereckých výkonů, klesla by Loupež po Italsku někam pod schody k Bobmakšeftu, který dojel na podobně píchlou pneumatiku - neuskutečněný plán, zabírající čtyři pětiny stopáže. Více akce, podrazů a hlášek a mohl Gary Gray olíznout paty i Dannyho parťakům. Takhle vznikla příjemná páteční koktejlovka, o které ale za týden nebudu ani vědět, že jsem ji viděl...dokud na ulici neuvidím Minicooper :)
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Stupid job Průměrný akčňák, kterému ale z mnoha důvodů nemůžu přijít na jméno. Za prvé se mi nelíbil už originál s Michaelem Cainem, za druhé F. Gary Gray je průměrný až podprůměrný packal (nabízí se srovnání s jiným černošským diletantem Timem Storym) a na Edwardovi Nortonovi je až příliš vidět, že je tu na zapřenou (k natočení filmu ho na základě smlouvy přinutilo studio). Film má v podstatě jen dvě velké akční scény - úvodní průměrnou honičku motorových člunů benátskými kanály a o něco lepší finální honičku s mini coopery (která ale opět bledne vedle honiček v RELOADED a T3 ze stejného roku). Scénář je podřízený schématu a klišé zlodějských filmů a je tudíž maximálně předvídatelný. Např. od začátku je jasné, že Wahlbergova otravná postava lupiče gentlemana skončí v posteli s ještě otravnější postavou Theron a že za kladný tým bude muset udělat špinavou práci (popravu nevýrazného záporáka Nortona) někdo jiný, protože kladní hrdinové prostě padouchy nezabíjejí...
Cettlovka
5 032 bodů
8.5
Příjemná krimi, ve které je skutečně parta, která baví a všichni ji dozajista fandí.