Vítejte v džungli

70%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
V tomto filmu to konečně The Rock rozbalil na plno a dal jasně najevo,že právě on bude králem akčních snímků po dalších x let. Na Petera Berga je snímek překvapivě málo "americký",ale o to více zábavný. Nechybí zde povedená akce,humor i známé tváře ve vedlejších rolí. Za mne rozhodně solidní akční výplach.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Drsný a aspirující Beck je najat gangsterským bossem k přivedení jeho syna z amazonské džungle, kde se vlivem okolností zapojí k revoluci proti útlaku majitele lomu a k hledání legendárního pokladu. Jednoduchý popkornový akční film, kde se hlavní role zhostil Dwayne Johnson, což byla jeho hlavní role druhá, ale první ryze akčního charakteru. Ve své době byl médii označen jako nástupce Arnolda Schwarzeneggera, který se chystal na post guvernéra Kalifornie, čehož tvůrci snímku vtipně využili. A tak máme hned na začátku možnost vidět, jak Arnie Dwayneovi symbolicky předává akční žezlo a popřeje hodně štěstí. Snímek se dá zařadit do kategorie ´buddy film´, i když má poněkud nestandardní dvojici. Jsou tu neobvykle otočeny jejich charaktery, takže je drsňák afroameričan a užvaněný běloch. A funguje to také. Příběh nepřináší nic složitého. Dějová linka je pevná jak skála, obohacená dvěma vedlejšími motivy, které nijak neruší. Ba naopak. Dwayne Johnson tu výborně vynikl a ukázal, kde jsou jeho přednosti. Ve své roli je zcela uvolněný, okouzlující a naprosto sympatický. Jeho výkon je kritiky hodně podhodnocený. Žádný z jeho předešlých filmů mu nedal takovou možnost se plně prezentovat a tak si to nyní vychutnal. Seann William Scott je stále svůj, ale dá se říct, že mu ta akční role také docela sedla. Snímek v rámci žánru tradičně přináší akční energii, vzrušení a zábavu. Jedná se o počin kloubící příjemnou hloupost s nadšením a tak jako takový funguje v plné parádě. Pro Dwayena výborný start ve své akční herecké kariéře. Jediné, co hodně zabolí, je viditelné použití lan v akčních scénách. Ne že by byli vidět fyzicky, ale že jsou jejich vlivem až přehnaně nerealistické pohyby. Tento neduh má ale spousta filmů své doby, takže o ojedinělý snímek se vlastně vůbec nejedná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nečekaně nápaditá a příjemná podívaná se sympatickým obsazením a skvělými hláškami.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Takže, naprostá akční bomba, je vidět, že to má Berg v malíku.
alexik789
2 512 bodů
7.5
Velice zábavný film a skvělý Dwayne Johnson, který zde ukazuje, že i když vypdá jako drsňák a neustále se mračí, dokáže i rozesmát. Napomáhá mu i Seann William Scott (Stifler). Je to povedená dvojika, každý z jiného těsta, ale když se dají dohromady nechají diváka koukat s otevřenou pusou.
harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
První film, ve kterém se mi Dwayne Johnson opravdu líbil.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8.5
Konečně zase něco dobrého,film kde nechybý ani legračními scény.
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
8
Slušnej akčňák se zvláštní kombinací dvou kladných hrdinů: jeden super drsňák s podání The Rocka, druhý pako v podání "Stiflera". Tak nějak to docela dobře funguje. Natočeno v hezkých lokacích. Rozhodně vůbec nenudí.
  • obsazení
  • lokace