Zralé víno

67%
Zralé víno
Plakát traileru

Václav Vorlíček natočil volnou \"vínovou\" trilogii, jejíž původní politický akcent (Bouřlivé víno) postupně vystřídalo slaboduché žertování (Mladé víno). Prostřední část nazvaná Zralé víno tvoří jakýsi přechodový stupeň: rozvážný předseda zemědělského družstva včas odhalí podvodníka, jenž se chtěl přiživit na práci poctivých vinařů. Obsazení Vladimíra Menšíka do hlavní role i přítomnost dalších oblíbených herců umožnilo překlenout sporné okamžiky v kresbě šaržovitých postav i událostí, důraz je položen hlavně na rádoby vtipné promluvy.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Propagandisticky laděný snímek se mi z části líbí a z druhé mi je hanba za herce.. co vše museli říkat, je někdy naprosto nedůstojné. Vladimír Menšík dostal do úst věty, které by asi nikdy neřekl a vlastně se mi líbí, jak jinak absolutně přirozený herec působil v těchto scénách nepřirozeně a vůbec to nebyl on.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Pěkná komedie s dobrým obsazením.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Uběhlo pět let a režisér Vorlíček se vrátil na místo činu. Vzal vesměs pražské herce a udělal líbivou komedii s družstevně úplatkářskou zápletkou. Tehdy jsem se královsky bavila (bylo mi sladkých sedmnáct a o životě jsem věděla prd). Zato jsem znala důvěrně celoroční práci ve vinohradě a ducha Slovácka. Dnes už znám také ten věčný tehdejší boj agronomů s agrotechnickými lhůtami, počasím a plánem přidružené výroby. Ještě že jsme měli ty sklépky... Takže na to, že to točil Pražák, dobrý. (8.7.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Zralé víno (více)
  • Československo Zralé víno
Premiéra v ČR:
1. 7. 1981
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Zralé víno je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zralé víno


Powered byJustWatch