Braindead - Živí mrtví

79%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Kontroverzní hororokomedie. Celé je to tak nějak zvláštně natočené, plné krve. Pro mě osobně to není vůbec děsivé a směšné vlastně také ne. Za osobitost a jedinčnost snímku dávám 65% více dát nemohu. Měl jsem co dělat, abych udrřel pozornost a celý trošku monotónní film dokoukal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Pro mnohé podivné, ale tento snímek plný krve, usekaných těl, černého humoru a neustálých ztřeštěností se stal ve filmovém světě kultem. Na svědomí to má Peter Jackson, který na takovýchto filmech začínal. Jak by řekl Tarantino, snímek z autokin hodící se perfektně do jeho projektu Grindhouse. Za zmínku stojí snad nejkrvavější scéna z celé hororové historie, kdy hlavní postava pomocí sekačky na trávu likviduje ohromnou tlupu zombíků. Kdo neuvidí, neuvěří. Ano, je to slátanina bez špetku logiky, ale pro citlivé povahy na vyzvracení zcela vystačí. Proto tedy jedno upozornění: SLEDOVÁNÍ TOHOTO FILMU JEN NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Možná jen nedokážu podobné filmy ocenit, ale já i v Živých mrtvých vidím jen několik filmařských nápadů a očividné nadšení pro věc několika filmařů, které je ovšem naprosto zbytečné a nezáživné sledovat. Přestože filmu jeho kultovní post neupírám, od Jacksona jsem zvyklý na něco jiného. Ať už provařený Pán prstenů, zábavné Přízraky nebo jedinečná Nebeská stvoření... tohle je jen další béčkový horor, na který se kouknu jednou, a pak na něj navěky zapomenu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Šílené a nechutné, ale taky neuvěřitelně nápadité. Ale ikdyž jsem se místy bavil parádně, tak na nějakou geniální horrorovou komedii to vážně nevidím. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Snímkem, kterým Jackson zakončil svou ,,mladickou“ kariéru je geniální splatterpunková zombie horrorová komedie Braindead – Živí mrtví. Ňouma Lionel se zamiluje do půvabné Paquity, ale jeho matka je proti. Lionel se bude muset vypořádat jak s ní, tak se zombie ve sklepě. Inspirace s Psycho není ani čistě náhodná a Peter Jackson zde perlí svým typickým ,,chutným“ způsobem, když Lionelova matka sežere psa (vlčáka) jeho vyvolené a ještě jí čouhá ocas z pusy dívka vykřikne na dům hrůzy:,,Tvoje máma, mi sežrala psa!“ Ve filmu je řada pořádně nechutných momentů a rozhodně to není podívaná pro všechny, ale je to vyvrcholení splatterpunkového žánru, který se vrací už jen zřídka. Film se stal velkým hitem a Peter Jackson platil za zajímavého tvůrce, od kterého se mnoho očekávalo.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Tak tohle je opravdu masakr, totální masakr a nic než masakr. Sice jsem se nebavil úplně tak, jak jsem podle některých recenzí očekával, ale můžu na beton říci, že jestli se dají nějaké filmy označit slovy jako výjimečný, nezapomenutelný nebo neopakovatelný, tak jedním z nich je právě nechutný, ale svým způsobem i strašně okouzlující a podmanivý BRAINDEAD. Peter Jackson se v začátcích své kariéry vážně ničeho nebál a tam, kde by ostatní hororoví režiséři raději sešlápli brzdu a dráždili divákovu fantazii, on naopak vší silou dupne na plyn a dráždí možná tak divákovy žaludeční šťávy. Jeho Braindead je prostě nepopsatelná podívaná, s výborně propracovanou humornou stránkou, která ve spojení se sympatickým hlavním hrdinou od začátku šlape jako hodinky, a s tou naprosto neuvěřitelnou poslední třetinou, která úplně přepsala dějiny všech brutálních a krvavých filmů a v tomto ohledu posunula laťku na nepřekonatelnou úroveň. Krev stříká, končetiny létají a hrudní koše se vytrhávají z těla, ale divák se při tom směje, směje a stále směje... Jak to ten Jackson jen dělá?
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Co dělal Peter Jackson před trilogií Pán prstenů? Natočil jeden z nejlepších zombie filmů všech dob! Jackson už tehdy předvedl svou neskutečnou filmařskou kreativitu a především dokázal natočit výtečnou kombinaci hororu a komedie. I přesto, že humor v Braindead rozhodně nesedne všem. Především je to ale neskutečně brutální. A přesto zvráceně vtipným způsobem. Brutálnější a vtipnější zombie film nejspíš nikdy nevznikl. Především je to ale celé zároveň skvěle natočené a Jackson už tehdy předvedl, že by mohl s větším rozpočtem předvést ještě impozantnější zážitky. Už s rozpočtem, který byl vystaven na 3 miliony totiž Jackson předvedl věci, kterým by člověk klidně věřil trojnásobek......
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Šílená a bláznivá komedie alá horor.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
absolútny kult!!!!!!!!!!! jeden z naj filmov všetkých čias!!!!!! skvelá zábava pri ktorej sa nebudete nudiť ani sekundu. jackson je génius a ja pred ním padám na kolená. skutočne, ak ste toto ešte nevideli tak neviete čo je dobrá komédia a skvelý horor. a dúfam, že máte doma aspoň tú sekačku na trávu!
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
9
Můj nejoblíbenější film od Jacksona. Braindead je i po těch letech tak šťavnatým filmem, který si z hororu bere jen určité aspekty, ale jako celek je to čistá komedie. Film je nabitý vtipem, ale mě těšilo, že se tvůrci daří diváka i znechucovat. Přitom si to zachovává takovou grotesknost, je to skoro komiksové, ale přesto precizní ve svém konceptu. S tím jak graduje situace s nemrtvými, tím stoupá i míra nápaditosti. Neustále se tam něco děje, spousta krve a skvělé masky. Zombie umírali na sto způsobů.