Fantomas kontra Scotland Yard

78%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Stačí mi si jenom vzpomenou na tento díl a začnu se smát. Louis De Funés je opět geniální a scéna s oběšencem,nebo pojízdnou postelí patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Smál jsem se od začátku do konce a to se mi u dnešních komedii mnohdy ani z půlky nepodaří.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Třikrát a dost, to platí i o této minisérii a je asi dobře, že nevznikl další Fantomas. Kvalitativní sešup je znatelný, málo akce, Fantomas má až příliš jednoduchý plán, navíc dosti nedotažený a nedovysvětlený. Humoru se tentokrát zhostil pouze Luis de Funés, který dostal nejvíce prostoru. Už jen dobré.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Fantomas je fantomas a Funès je Funès. Není dál co dodávat.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Zase jedna ze snah za každou cenu udělat trilogii (v krátké době pro mě již druhý případ).. Jak oba předchozí filmy jsou výborná taškařice a skvělá studnice humoru a nápaditosti. Tak tahle "akce Lochness" je bohužel zase příklad ucházející nadstavby. Hlavní duo je pořád výborné a oba si po právu zasluhují holt, jenž se jim dostává. Speciálně pro Louise de Funèse jde o tečku potvrzující jeho nejlepší roli. Geniální cholerická postavička, pro niž je tenhle maličký velikán tak proslulý. On je jeden z případů, jehož dabing se dokonale povedl. Inovace v podobě anglického/skotského prostředí mi úplně nesedla a bohužel nakonec přidává na sterilitě celého filmu. Neodpustím si výtku k tempu, které je takové vatovité a mrzí mě, že to neni tentokrát ani z poloviny tak napínavé. Závěrečný střet mi přijde možná až nepovedený, na jednu stranu pro komisaře taková satisfakce, ale hned v následující scéně s námi klasický vyběhnou. Fantomas zase vyhrál! Jen tentokrát tomu bylo naposled... 60%
avenis
avenis
8 067 bodů
9
Do třetice Fantomas, komisař Juve, jeho věrný Bertrand, novinář Fandor a jeho půvabná snoubenka Helena. Je to sice pořád stejné, ale neméně vtipné. Rtuťovitý komisař je smolař a nemá šanci vyhrát. Ale my už to všechno známe a tak si vychutnáváme oblíbené hlášky. Ta moje: "Vypusťte Artabana."
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
6.5
Tyto filmy jsem jako kluk miloval, teprve dneska je vidět, jak ohromná to byla kravina, i když nutno přiznat - Fuňouš excelentní jako vždycky, zrovna tak Jean Marais solidní (a sterilní) jako vždy. Každý by to ale měl vidět, patří to k určité době.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
Hlášky: (Komisař Juve se se svým pomocníkem propadne do Fantomasovy kajuty.) Komisař Juve: "Haló, je tu někdo?" Bertrand: "Já přece!" Komisař Juve: "Vy držte hubu!" / Komisař Juve: "Víte, že na mě mluvil kůň?" Bertrand: "Vážně?" Komisař Juve: "Opravdu na mě mluvil. Vidíte, to jsou chlupy z toho koně. Já přece nelžu." / Komisař Juve: "A kde je teď ten koník?" Bertrand: "U výslechu." Komisař Juve: "Dobře mu tak, lumpovi." - Legendární Louis de Funès, skvělej Jean Marais a bradavky Mylène Demongeot. - 80%.
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Skvělé zakončení téhle fanto ságy je to konečné s přičerněnějším příběhem (proto je divné že jefantomas v pohádce v Arabele) a skvělý Loisem De funesem.
kawa
3 388 bodů
8.5
Stále svěží komedie s perfektním Funésem v hlavní roli, kterému sekundují Jean Marais a krásná Mléne Demongeot a Jacques Dynam.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
9
Fantomase vnímám pro mě jako jeden z nejnostalgičtějších a nejlegendárnějších filmů. Už když jsem byl malý, viděl jsem jej mnohokrát a i nyní si ho vždy rád pustím. Má prostě vše, co skvělá komedie má mít. Opravdu skvělý humor, za který vděčíme především skvělému herci Louis de Funès... Vtipné scény a na tu dobu i velmi obstojné triky a efekty. Toto stejné bych mohl psát u obou předchozích dílů, protože kvalitou jsou téměř na stejné úrovni.