Equilibrium

75%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Sci-fi chladné, jako scénář sám a myslím to v dobrém. Příběh odehrávající se po válce v blízké budoucnosti, dnes již v minulosti. Nový diktátor pro "dobro" všech potlačuje pomocí preparátu lidské emoce, samozřejmě se to každému nelíbí a tak vzniká pěkné akční sci-fi se skvělým hereckým chameleónem Christianem Balem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Silná myšlenka, pěkný rozjezd, ale pak se nahrne tolik nesmyslů, nereálné akce a očekávaných zvratů, až to hezké není. Vše završuje něco, co bych nazval "nejdivnější choreografie filmové historie"... opravdu jsem se té směšnosti zasmál, což asi nebyl cíl... Přes to všechno ale film uteče a drží pohromadě - takže slušné 3 hvězdy by to i byly.
Fingon
16 886 bodů
8
Equilibrium mi sedlo docela dobře. Jasně, není to Matrix, ale rozhodně se na to dá koukat a nenudí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Nádherné dílo plné emocí. Unikátní nápad zapojit do filmu pocity a tím se film stal velice důvěryhodným. Divoké akce oceňuji a také příběh samotný.
  • Christian Bale
  • Příběh
  • Akce
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Equilibrium znamená rovnováhu, vyváženost, vyrovnanost... což byl pouze ten okřídlený dobrý úmysl, jímž je v tomto filmu dlážděna cesta do pekla. V roce 2002 ještě nebyl v módě minimalismus, ale dnes, kdy tyto tendence vládnou vkusu některých lidí, už se neodbytně nabízí otázka, kam to povede... Vzhledem k tomu, co všechno se snaží vládnoucí struktury zavést do našich životů, stává se tento film velkým mementem.
Každopádně všechny ty nepochopitelné střílečky a vůbec celé vizuální zpracování bych přisoudila inspirací některým z komiksů.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Výborné sci-fi béčko s celkem hodně silným nápadem co se týče děje. Svět bez emocí to si nedokážu představit. Bale je výbornej v každém filmu o tom není pochyb a i zde je mu svěřencýh celých 107 minut což je celý film. Jediné co se mi zdálo a nebo mi to možná jen trošku připadlo, že akce byla hodně podobná té akci z matrixu, ale zde mi přišla poněkud trapná.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Tak tohle je asi mé nejoblíbenější sci-fi. Zapomeňte na Matrix, tohle je mnohem lepší. Matrix je sice temnější a určitě i scény jsou velkolepější, jeho myšlenky jsou skvělé, ale Equilibrium? Díky hudbě a výkonu Balea je snímek naprosto famózní. Jeho zjišťování, jaké to je něco cítit. Objevování lásky, strachu a veškerých ostatních pocitů, když je společnost ovládána.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Originál. Luxusně zpracovaná žánrovka, kterých není zas tak moc. Škoda jenom toho konce, který byl i na mě mimořádně absurdní. Taky je možná škoda, že to nedostalo větší rozpočet, protože film někdy působil malinko lacině.
  • nezaměnitelný scénář.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Zatracená škoda, že takových filmů není víc. Akce doplněná skvělým příběhem má jen jednu jedinou vadu na kráse. Docela dlouhý rozjezd. Sice chápu, že se divák musí obeznámit se situací a trochu se položit do děje, ale možná by to šlo přeci jenom trošičku lépe a rychleji. Ale určitě to není nic, co by člověka v závěru nějak mrzelo. Christian Bale jen potvrdil, co už dávno všichni ví a i on filmu hodně pomohl k celkovému dojmu. 78%
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Hereckej koncert Christiana Balea ve filmu který se odehrává po 3. světové válce. Lidstvo se usneslo že za války můžou emoce. Proto je třeba emoce vymýtit. K tomu slouží lék zvaný Prozium. Jakýkoliv projev citu je trestán smrtí. Co když ale nic není jak se zdá a jeden strážce zákona přesvědčený o své věci jednou nevezme pravidelnou dávku oné drogy ? Vynikající akční sci-fi thriller. Plný dějových zvratů který vás nenechá ani na chvilku vydechnout.