Griffin a Phoenixová

69%
Griffin a Phoenixová
Plakát traileru
Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku.


Režie:
Scénář:

bidlobox
3 802 bodů
5
Tak tohle se moc nepovedlo. Téma filmu je staré jako já sám (filmová předloha tohoto remaku vznikla před více než pětatřiceti lety), což se mi vůbec nelíbí, ale přežil bych to, kdyby se nová verze dala nějak opodstatnit. Jako obvykle, nedá. Natahovaná nuda, občas zpestřená nějakým tím zkratkovitým jednáním, nějakým tím úletem nebo hysterickým záchvatem. Myslím, že i tak závažné téma, jakým je rakovina, lze zpracovat neotřelým, někdy dokonce zábavným způsobem. Důkazem jsou ostatně snímky jako Bucket List, Fontána a řada, řada dalších.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9.5
Tváří v tvář smrti člověk dělá věci, které by za normálních okolností nedělal nebo spíše je neumí nebo není schopen dělat. Například, a to především, žije naplno a užívá si ze všech sil poslední měsíce, dny, hodiny i minuty. Nevím proč, ale miluju takové příběhy jako je Klepání na nebeskou bránu nebo právě zmíněný Griffin a Phoenixová. Těm kdo prvně jmenovaný neviděli, vřele doporučuji.

Dodatečné informace

Původní název:
Griffin a Phoenixová (více)
  • USA Griffin a Phoenixová
  • USA Griffin és Phoenix
  • USA Griffin & Phoenix
  • USA La fuerza de vivir
  • USA Love in Manhattan
  • USA Una lección de vida
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění