Hory mají oči

68%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Tento typ hororu nemám příliš v lásce,ale musím uznat,že Hory mají oči mají určité kvality. Hlavně díky Alexandreovi za kamerou,který zde dokazuje své kvality a přínos do hororového žánru. Není zde nouze o nechutnosti,gore scény,ale i napětí a akci. Masky jsou slušné a hlavní hrdinové se nechovají vyloženě hloupě. Za to palec nahoru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Připomíná mi to rané filmy Jacksona a Raimiho, jen bez humoru. Což nemusí být špatně. Originál jsem neviděl, ale asi to napravím. Velmi slušné a rozhodně fungující. 3 a 1/2
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Početná rodina cestuje přívěsem do San Diega. Cestu si naplánují přes poušť v Novém Mexiku, kde si na prazvláštní Bohem zapomenuté čerpací stanici natankují, a na radu dobromyslného pumpaře se vydají zkratkou za svým cílem. Problém nastane, když jim prasknou pneumatiky, důsledkem čehož havarují tak, že nemohou pokračovat v jízdě. Dominantní otec Bob se proto vydá zpět k čerpací stanici a liberální švagr pokračuje v cestě. Kdo nalezne dřív pomoc, tak jí přivolá. Začíná se smrákat a opuštěná rodina v karavanu začíná litovat svého rozhodnutí. Bob zjistí po setmění na pumpě šokující informace, právě se nachází v dopadišti vojenských nukleárních bomb, kde zůstala pod vlivem záření celá vesnice horníků. Z okolí se začínají ozývat podivné hlasy. Remake známého hororu Wese Cravena natočil v jeho produkci vycházející hororová hvězda Alexandre Aja (Noc s nabroušenou břitvou) se svým osvědčeným štábem. Film měl sedmkrát vyšší rozpočet než minule a producenti jim navíc umožnili natáčet pro ně v nedalekém Maroku. Film má skvělou kameru, hudbu čerpající z Ennia Morriconeho, několik skutečně šokujících sekvencí a z každého políčka čiší snaha všech zúčastněných natočit opravdu dobrý film.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Jistě by se dalo filmu ledacos vytýkat a donekonečna poukazovat na logické přešlapy a přehmaty, ale to by nebylo úplně fér. Hory mají oči jsou totiž v první řadě pikantní, v dnešní době skoro nevídanou, vyvražďovačkou, která nabídne kromě několika vskutku brutálních scén i parádně hutnou atmosféru, nanejvýš nechutné záporáky a naprosto strhující poslední třetinu, kterou by se mi ve tmě o půlnoci asi sledovat nechtělo. Ano, je to hnusné, ale Aja zná tu správnou míru a nikdy to nepřepískne natolik, aby to bylo neúnosné nebo samoúčelné- pokud tedy nebereme v potaz ten závěrečný souboj, jenž byl naopak přehnaný až moc. Nečekal jsem, že by mě zrovna tenhle druh hororu mohl zaujmout, a o to víc jsem byl příjemně překvapen. Aja z toho vymačkal maximum, zato Martin Weisz ve dvojce srazil celý kvalitní námět neúprosně do kolen...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Výborný remake kultovního hororu z roku 1977. I když se nemůže srovnávat s originálem, jde o velmi povedené a krvavé dílo. Hustá atmosféra, drsné chování mutantů a celkový dojem z filmu je na velice dobré úrovni.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Vizuálně vytříbený film, plný tísnivé atmosféry a krutého jednání. Je mi sympatické, jak jsou tvůrci k postavám nevybíraví (a zaslouží se zmínit i dobré obsazení), nicméně mi ve filmu vadí některé logické díry a především mě drtí heroický konec, který je jak vystřižený z válečného filmu (což je částečná zásluha divného soundtrack).
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Tak tenhle remake hororu W.Cravena z r.1977 se opravdu povedl. Ultrabrutální moderní vyvražďovačka z dílny Alexe Aji má výborně vygradovanou atmosféru od poklidného tempa na začátku filmu až po totální masakr na konci. To vše doprovázeno podmanivou filmovou hudbou z něj dělá mistovský kousek mezi horory.Hory mají nejen oči ale také koule neboli tenhle film má opravdu grády. Vřele doporučuji.
kedl
kedl
6 380 bodů
9
Francouzskej řezník Alexandre Aja. Už ve filmu Noc s nabroušenou břitvou odvedl skvělou práci, ale tohle dílo ho předčilo. Hory jsou nezapomenutelným dílem svého žánru. Chaos, brutalita, napětí.....
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Ostřílený mazák Alexandre Aja zase ukázal, že horory jsou to, co dělá rád a co bezpochyby umí. Tenhle jeho brutální snímek, kde se parta lidí ocitne absolutně mimo civilizaci, mě po dlouhé době dostal. Ta bezmoc, ta brutalita, to tady dlouho nebylo.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Jestli je účel hororů abych chodil spát posranej strachy tak se to monstrám z hor povedlo dokonale. Kopa humusů, kanibalismu + slušná porce nenávisti = zaručenej úspěch na vystrašení mě i mého psa. Jsem rád, že jsme se společně s chlupáčem měli zase u čeho třást jelikož poslednímu Fredymu z Elm street jsme se smáli jako plešatý Britney. Jestli teda někdo od tohoto výtvoru čeká cokoliv jinýho než pokus o vystrašení ať se na Hory mají oči raději nekouká. Ja jdu zkontrolovat jestli někdo neni pod postelí a spát :)) 68%