Zlatí úhoři

80%
Zlatí úhoři
Plakát traileru
Čistá a zasněná řeka Berounka a zážitky šťastného dětství s tatínkem, maminkou a dvěma bratry, tak začíná poetický film na motivy povídek Oty Pavla Jak jsem potkal ryby. Dětství, v němž hraje roli tatínkovo fanfarónství, maminčina péče a řeka. K rybaření je malý kluk, kterému říkají Prdelka, veden tatínkem i převozníkem Proškem. Tato záliba pomáhá chlapci a jeho mamince přežít poté, co byli tatínek se staršími bratry odvezeni do koncentračního tábora... Karel Kachyňa, jeden z velkých českých režisérů, vytvořil mnoho mimořádně působivých filmů nejen pro filmová plátna, ale i pro televizní obrazovku. K vrcholům jeho televizní dramatické tvorby bezesporu patří právě Zlatí úhoři. Snímek získal v roce 1979 Hlavní cenu na mezinárodním festivalu Prix Italia a stal se televizní klasikou, která zasahuje generace diváků svou neokázalou lidskostí, poetikou i nepatetičností. Věříme, že vás návrat k tomuto výjimečnému snímku potěší i obohatí. Přispějí k tomu nesporně výkony znamenitých herců v čele s V. Menšíkem, R. Hrušínským, M. Špánkovou-Hozovou či R. Brzobohatým. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Toto je pro mě film jednou a stačí. Ale kvalitu oceňuji a má to své kouzlo. Povídky Oty Pavla jsou skvělé a našim filmařům se podařilo zpracovat je velmi velmi důstojně. Režie Karla Kachyni je vynikající.. Rudolf Hrušínský, Vladimír Menšík.. co dodat... nedotklo se mě to zkrátka tolik.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Emocionální tento film je. Ale nebere mě to.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Zase jeden krásný Kachyňův film podle Oty Pavla. Tento lidský příběh dokáže pobavit i dojmout. Poetická atmosféra, nádherná příroda kolem řeky Berounky, hudba Luboše Fišera, nezapomenutelný Rudolf Hrušínský v hlavní roli. Lze nedat 90%? Působivé zpracování vynikající předlohy.

Dodatečné informace

Původní název:
Zlatí úhoři (více)
  • Československo Zlatí úhoři
  • Československo The Golden Eels
Premiéra v ČR:
4. 9. 1979
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch