Generace X

68%
Generace X
Plakát traileru

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě…




xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Pokus o další Americkou krásu. Posin očividně není Mendes, takže výsledek není tak komplexní, ale to neznamená, že jde o špatný kus. Je to sice nadnesené tak moc, že se v tom jen těžko hledá pojítko s naším světem, ale přesto je to moc zajímavý film plný atmosféry.
Klajnik
Klajnik
8 473 bodů
4
Městečko plné afektovaný a křečovitých lidiček, kteří nejsou schopni vidět a řešit probléy kolem sebe, protože jsou v křeči zahleděný samy do sebe. Děti nelžou svým rodičům, páč ty jim stejně nevěnují pozornost. Téma mi zní atraktivně. Osobně mám rád prostředí "atomových městeček" a fascinují mě disfunkční vztahy. Přesto film nefunguje tak jak by mohl. Brzy jsem pochopil, co mi film říká, ale samotné dění ve filmu mě nebavilo sledovat. Tvůrci nevytvořili příliš pozoruhodné postavy, čemuž se podřizuje obsah filmu. Jednotlivé dějové linky jsou spíše nudné a trhle nezábavné. Chumscrubber není dostatešně grotestní, aby byl zábavným filmem. Není ani dostatečně komplexní kritikou, aby člověka zaujmula hloubka a plnost myšlenek. Natočeno je to sterilně a mě zkrátka nebaví průměrnost a nevyužitý potenciál. Tvůrce se měl zmoci na víc.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
9
Nejen na debut je to skvělej film a zároveň ne zrovna lichotivý pohled pod slupku načančaných amerických satelitních městeček. Navíc skvělé herecké obsazení. Pár výtek bych našel, ale s radostí je přehlédnu, protože si myslím, že takových filmů co jdou přímo k naší podstatě a nehrajou pozérské efekty se dnes opravdu moc netočí. Jako generační výpověď více než skvělé.

Dodatečné informace

Původní název:
Untitled Arie Posin Project (více)
  • NSR Generace X
  • NSR Untitled Arie Posin Project
  • NSR Chumscrubber, The
  • NSR Glück in kleinen Dosen
  • NSR Historia de un secuestro
  • NSR Ilopilleri
  • NSR Nix pille - mød R-generationen
  • NSR Painkiller
  • NSR Shedio apagogis
Země původu:
NSR, USA
Rozpočet:
6,8 mil. USD
Tržby:
0,35 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění