Zlaté opojení

79%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pěkné téměř 100 let staré dílko u kterého si člověk u některých scén musí položit otázku: "Jak to sakra v té době filmově kamenné natočili?" Jinak je to pro mně zábavná a nostalgická podívaná, která mě nikdy úplně neuchvátila. Absolutní vrchol Charlieho Chaplina pro mně je a zůstane snímek Diktátor.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Chaplinovy grotesky mě vždycky dostanou. Přitom je to v podstatě jednoduché hraní na city spojené s humorem. Nevím, jak je možné, že i pětaosmdesát let po premiéře to funguje... 90%
Fingon
16 886 bodů
10
Úžasně miloučké... Měl jsem to štěstí vidět Chaplinem "dabovanou" verzi, ale stejně to bylo kouzelné, řekl bych dokonce, že pro dnešního diváka i přístupnější.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Tématicky ne tak důležité jako Diktátor, příběhově ne tak zábavné a ztřeštěné jako Moderní doba, ale přesto naprosto kouzelné a svým způsobem jedinečné dílko. Živelnost a promyšlenost jednotlivých scén opět bere dech, akční vsuvka s balancováním na kraji útesu je dnes legendární jako Charlie sám a hlavní myšlenka, tedy odradit zlatokopy od pobytu v nehostinné zemi nikoho, kde vám k obědu brzy zbude jen vlastní bota, se také určitě cení. Ale Chaplinův vrchol je přeci jenom jinde..