Zítra vstanu a opařím se čajem

80%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Další bláznivá komedie ve stylu Zabil jsem Einsteina pánové.. Tohle mám opravdu rád, sedmdesátá léta byla výkvět filmů tohot ražení. Otupit lidi humorem v době normalizace. Alespoň něco tu soudruzi zanechali ( nechci toto připisovat soudruhům, ale mají na tom svůj nechtěný podíl ) MOc pěkný film plný zvratů, humoru.. no klasika..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Šaty jsou ve skříni. Parádní sci-fi komedie, na tu dobu tak promyšlená, že by se z ní dalo dost čerpat i dnes.
muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Petr Kostka je tu vynikající, prostě frajer. Celé toto typicky české sci-fi je výborné, režií, skoro originálním scénářem, hereckými výkony i humorem. Na sedmdesátá léta ojedinělé dílko, podobné věci se dělaly naposledy v raných šedesátých :) Pan Macourek je prostě pan režisér.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Miluju tyhle bláznivé české komedie. Herci se jen předhání ve skvělých výkonech, hláška střídá hlášku a příběh baví už jen tím obrovským tempem a elánem, se kterým na diváka vyrukuje. Osvědčené duo Sovák&Menšík tentokráte navíc výrazně podporováno (a možná i předstiženo) vynikajícím Petrem Kostkou, jenž si jednu ze svých největších rolí opravdu užívá. Tady se sice vše to "bláznivé" děje na úkor vypravěčské kreativity a občas i kvality, ale úroveň zábavy (a o tu jde pořád primárně) to moc nenarušuje...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Humoru a srandy dostatek, super obsazení, prostě zábavná komedie a naše.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Spíš komedie než sci-fi, leč má to svůj půvab a občas mi to dokonce některými záběry z rádoby futuristických interiérů a zaručeně moderními kostýmy připomnělo původní řadu seriálu Star trek:-) O to tady ale nejde, jde především o scénář a ten je vážně vtipný. Přestože na nějakou logickou analýzu všech těch návratů v čase musí divák rezignovat v podstatě hned od počátku.
kawa
3 388 bodů
7
Špatná realizace asi byla z důvodu malé invence a slabých triků, vznikl tedy hybrid. Ve finále vznikl film, kterému především škodí závěr.
Innuendo
Innuendo
908 bodů
9.5
"Ovšem, šaty jsou ve skříni."
gauchingman
gauchingman
273 bodů
4
Po opětovném shlédnutí po desítkách let musím říct: nic moc. Přišlo mi, že se všechny scény opakovaly tisíckrát, čímž mě to chtělo spíše unudit než co jiného. Taky hlavní zápletka působila dost násilně: partička "nazi-nadšenců" se chce vrátit v čase, aby pomohla vůdci vyhrát válku, ale zkříží jim plány jednovaječné dvojče pilota, který s nimi má do minulosti letět... hmm, už tento scénáristický oslí most myslím všechno od základu poněkud sráží.
Tomas Pe123
3 bodů
10
pravá česká klasika