Náš vůdce

78%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Velice dobrý snímek,který se zabývá pro Němce ožehavým tématem. Náš vůdce ukazuje jak je jednoduché zfanatizovat masu mladých lidí a jaké následky to sebou nese. Snímek je natočeny po řemeslné stránce dokonale. Má svižné tempo,dobré herce a vynikající hudební doprovod.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Na tomto filmu je jistě to nejzajímavější téma jako takové. Co se týče umělecké stránky filmu, tak ač nejsem žádný odborník.. nic převratného ve snímku nevidím. To jak je snadné zfanatizovat teenagery zejména jde-li o nějaký kult, silnou frakci, skupinu je jasné.. hledají svou cestu. Přesně to snímek ukazuje, jen si nejsem jistý, jak přesné je zpracování na základě skutečné události - zejména konec. Celkově je to ovšem zajímavý snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to paradoxní. Film, který se snaží dokázat, že "mainstreamový fašizmus" není mrtvý, na to jde tak nešikovně, až by se dalo říct, že spíš dokazuje opak. Spojení reálného prostředí s tak extrémně zjednodušeným a zrychleným chováním postav tvoří strašný guláš. Možná docela funkční coby jeden film na jeden večer, ale myšlenkově je to naprosto tupé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Z tohoto námětu šlo vyždímat určitě mnohem víc. O něco starší a podobný "Experiment" mi připadal mnohem zajímavější a napínavější. Pokud tvůrci chtěli šokovat, tak (aspoň u mě) se jim to moc nepovedlo. 60%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film Náš vůdce je skvěle natočený film. Od začátku má svižné tempo, řízný hudební doprovod a velmi dobře vybraný casting. Pokud zvažujete, že se na film podíváte v dabingu, tak jako doporučení berte, že hlavní roli profesora Wengera dabuje Ivan Trojan a jeho hlasový projev je naprosto brilantní.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Dejme tomu. Problém je tom, že je příběh zhuštěný do několika dnů a současně příliš předramatizovaný. I reálný experiment trval jenom 5 dnů, ale na konci se aspoň nezačalo střílet. Filmaři si to ale nemohli odpustit, jinak by ve filmu přeci k ničemu nedošlo. Zkušený tvůrce by však dokázal v drobných a jemných momentech vystihnout to podstatné a divák by si sám dokázal představit, kam až by to mohlo zajít... Takhle to ale nefunguje. Film je příliš nevěrohodnej a působí blbě. Navíc je to hnusně natočený.
kubas369
4 086 bodů
8
Jak jednoduché to může byt, co říkáte? Rozhodně film, který má svojí cenu, protože vás nutí přemýšlet ikdyby jste se tomu bránily.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
3.5
Ten konec je tak tragickej že to ani netřeba nějak víc komentovat. Totální zabití celého lehce nadprůměrného zbytku...
Edward
Edward
2 481 bodů
10
10/10
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
8.5
Film Náš vůdce, natočený talentovaným německým režisérem Dennisem Ganselem, se volně inspiruje skutečnými událostmi z roku 1967, jež se odehrály na americké střední škole v Sao Paltu. Gansel příběh zasazuje do současného Německa a zdařile přibližuje sociální život mladistvých, nacistické minulosti Němců se však kromě okrajové zmínky nevěnuje. Pubertální postavy jsou jasně definovány, čímž je umocněn nabývající efekt manipulace - i přes rozličné osobnosti má touha po sounáležitosti téměř identický dopad na většinu celku, někteří jsou dokonce neskrývaným zapálením pro hnutí totálně pohlceni. Filmařům se daří scény vrstvit po odměřených dávkách tak, aby celek působil věrohodně a současně si udržel dravé tempo a narůstající gradaci až do samotného závěru. Ideologická hra, které studenti dobrovolně podléhají, zasahuje i diváka a její největší síla se skrývá v její nevinnosti. Po většinu času se hnutí projevuje veskrze kladně, pocity sounáležitosti a důležitosti jsou navíc základními intencemi lidského bytí a tak síla dopadu znásobená umem režiséra láká také diváka k podlehnutí a skvěle prezentuje, jak se pozitivní myšlenky hnané do radikalismu promění v čiré zlo. 85%