Animatrix

78%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Pro fanoušky Matrixu je tenhle animák naprostou povinnosti. Ještě více nás tak zasvětí do toho světa a objevíme tak místa a události nám zatím zatajené. Nejsem moc fanda japonských anime,ale i tak jsem si to náležitě užil. Epizody jsou kvalitně rozdílné,ale i tak bych to hodnotil 65%
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
I když je to animovaná verze Matrixu, tak to není remake. V animované verzi je hezky popsán příběh před ovládnutím světa stroji a to se mi hodně líbilo. Zajímavá animace, vhodné je i rozložení jednotlivých kapitol. Vše mi do sebe zapadá a tak nemohu hodnotit méně než 80ti procenty.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Přestože z trilogie Matrix mám rád jen skvělou jedničku a pár fragmentů dalších dílů, jeho příběh je natolik zajímavý, že jsem si nenechal ujít ani tuhle část (s "menším" zpožděním). A musím říct, že zklamaný nejsem. Naopak, těhle pár krátkých filmů má dohromady víc atmosféry, než dvojka nebo trojka hraného Matrixu. Různé druhy animace a různé styly vyprávění dávají dohromady zajímavý celek.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Animatrix alias poviedkový film s obrovskými ambíciami ,ktorý by obstál aj ako zvlášť minifilmy. Nektoré minifilmy boli neprekonateľne dokonalé ako napríklad Druhá Rrenesancia 1,2, . Beyond. Osiris ,Kid's Story. Detective Story ,no zároveň obsahuje aj slabšie diela ,ako program ,prijímacia skúška, svetový rekord... Vo výsledku je film skvelá odpočinková záležitosť, ktorú si užijú hlavne fanúšikovia Matrixu (ako ja) no zároveň poznať filmovú predlohu v tomto prípade nieje treba. Film skvelo kombinuje animáciu s anime ,čo mne osobne sadlo ,no poznám ľudí ,ktorých by to skôr naštvalo (to je vlastne jediná chyba filmu). Vo filme sa stretávame ,ako so starými známymi postavami ,tak aj s úplne novými - čiže skalní fanúšikovia neboli ošidení ani o toto. Nedávno som sa dozvedel ,že sa pripravuje niečo podobné ako Animatrix zo sveta Matrixu ,takže som zvedavý ,čo sa z toho vykľube. Zatiaľ nie som s ani jedným Matrixom vyložene nespokojný. 90% ... (po dlhej dobe som konečne dal Matrixu také vysoké hodnotenie )...
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Nutnost, aby byl MATRIX kompletní.
bidlobox
3 802 bodů
9
Tak tohle je opravdová lahůdka pro všechny milovníky původní trilogie Matrix. Animované příběhy ze světa Matrixu čítají celkem 9 epizod, přičemž čtyři napsali přímo sourozenci Wachowští. Jmenovitě zahrnují: Poslední let Osirise Dětský příběh Druhá renesance, část 1 a část 2 Program Detektivní příběh Neznámé území Přijímací zkouška Světový rekord Jednotlivé filmy mají různou kvalitu co do scénáře i vizuálního ztvárnění, ne všechny do puntíku zapadají do celkového konceptu světa Matrixu, ale neporovnáváme-li je navzájem, můžeme být s výsledkem naprosto spokojeni. Za zmínku určitě stojí úvodní Poslední let Osirise, který přímo souvisí s dějem hraného Matrixu, dále dvoudílný fiktivní dokument o vzniku světa Matrixu Druhá renesance a Přijímací zkouška, který teké z hraného Matrixu vychází a vhodně jej doplňuje.