Zděšení

67%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Snímek svým námětem v podstatě navazuje na neméně kvalitní film 'Exploze' (1992), kde se v roli pyrotechnika vyřádil Pierce Brosnan. Vetřel se i Steven Seagal se svým snímkem Profesionál (2001), ale to už byl spíše filmový omyl. Ve filmu 'Zděšení' se proti sobě postavili coby pyrotechnik Jeff Bridges a coby uprchlý terorista IRA ve snaze se mstít Tommy Lee Jones. Ano, jde tu především o pomstu odsouzeného zločince, takže v podstatě nic neznámého. Devadesátá léta akčním snímkům přála a tento je rozhodně jeden z mnoha povedených. Dokonce se pyšní i filmovým pyrotechnickým rekordem. Na svou dobu prezentuje největší výbuch, jaký kdy byl pro potřeby filmu vytvořen. Ano, je to ten z přístavu. V devadesátých letech také vzniklo mnoho tzv. IRA filmů a tento se taktéž řadí mezi ně. Odkaz na IRA ale není zase až tak relevantní. Jde tu jen o souboj dvou chlapíků, kteří se vyznají ve výbušninách. Charakterově však oba budí jisté sympatie a tak téměř vytváří divácký spor komu fandit více. Hrdinovi nebo antihrdinovi? Scénář je dobře zpracovaný přesně pro potřeby filmové popcornové zábavy. Snímek oplývá svěžestí, vyrovnaností a přijatelnou plynulostí. A tak zanechává plný ucelený filmový zážitek. Po zhlédnutí filmu ještě hodně dlouho bude v uších znít známá píseň od irské kapely U2.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Solidní akčňák, který bezpečně drží v áčkových vodách hlavní dvojka Tommyho Lee Jonese a Jeffa Bridgese. Režisér Hopkins se tu taky docela snaží, ostatně byl to on, kdo nakopnul akční sérii 24 hodin, takže on tu akci taky umí. Výbuchy jsou spektakulární a kdyby se trochu vyšperkovaly dialogy mohla to být klasika. Takhle je to ale pořád dobrý nadprůměr.
M.Rejčová
M.Rejčová
216 bodů
8
Tenhle film jsem už dlouho neviděla, přesto je pro mne nezapomenutený, sice si nepamatuju jeho název, ale vím, že je to TEN film, kde oslnivý Tommy Lee Jones skládá bomby a hraje mu k tomu skvělá muzika od U2. Jakmile slyším v rádiu With Or Without You, hned se mi vybaví ten tanec na schodech.