Střihoruký Edward

82%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Střihoruký Edward to není jen první Deppova velká role,nebo jeho první spolupráce s Burtonem. To je v první řádě nádherný fantasy snímek s naprosto nádhernou vizuální stránkou. Burton zde namíchal zajímavý koktejl sentimentu,dramatu,romantiky a černého humoru. Originálně podivné a i přes jednoduchost děje strhující.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Dojemný příběh laskavého mostra. Tento film ve mě vžy pohne emocemi, a takových filmů není mnoho. Tento film mám prostě rád. Johnny Depp byl borec už jako mladík. Winona Ryder působí čistě a láskyplně - také podala skvělý výkon. V tomto filmu se to zkrátka sešlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Burton svojí polohu zvládá. Je to pořád jen "poloha" a ne upřímnost, ale s tím asi nic nenadělám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Depp dost dobrý, ale jinak jen fain romantická fantasy báchorka. Nic víc, nic míň. Z dětství jsem si to pamatoval trošku jinak.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Střihorukého Edwarda oceňuji ryze filmařsky, protože mě to téma skutečně vůbec nebaví. Film je velice perverzní a erotický v tom podle mého názoru nejhorším možném smyslu. Johnny Depp je zajímavý, ale to všechno musí ustoupit precizní kameře, výpravě a úžasnému vizuálu. Moc hezky se ale na to předměstí i gotický zámek kouká.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Možná životní role pro Johnnyho Deppa, který se se svou postavou dokázal opět neskutečně ztotožnit a výhradně díky němu nabývá celé vyprávění mnohem větších filmových rozměrů. Se samotným příběhem už to taková sláva není, Burton sází spíše na klasiku a není tak přelomový jako v jiných dílech, ale zároveň stále dokáže diváka okouzlit dokonalým skloubením vizuální stránky s jednoduchým, skoro až dětským příběhem. Zde navíc perfektně zafungoval kontrast mezi vyjukaným a "zvláštně" vyhlížejícím Edwardem a skutečnou nenasytnou džunglí lidské společnosti, který Burton vykresluje tak, jak to umí jen on- nápaditě, hravě a s obrovským nadhledem. Střihoruký Edward je film, který se potřebuje strefit přímo do divákova srdce, a pokud se mu to povede, své místo si v něm uchová již napořád. U mě to však bylo TĚSNĚ vedle..
sabule
14 227 bodů
10
Naprostá klasika,výborný film a Dpp je boží
bayern
13 716 bodů
9.5
Na tento film se mohu dívat neustále a nikdy neomrzí
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Výkon Deppa v tomto snímku je vážně úctyhodný. Není taky divu, když je pod taktovkou dalšího přeborníka, Tima Burtona. Ideální dvojice. Velmi dojemný a povedený příběh.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Film ,čo ma ako malého desil ,no ako staršieho fascinuje. Iba Burton je schopný natočiť depresívnu rozprávku pre dospelých kde nič nie je také ako by sa čakalo 80%