Daleká cesta za domovem

74%
Daleká cesta za domovem
Snímek Daleká cesta za domovem je natočen podle stejnojmenného románu Richarda Adamse. Je to příběh vyprávějící o společenství králíků žijících v Anglii, jejichž nora se jednoho dne ocitne ve velkém nebezpečí, a přátelé Pětník, Hlavoun, Ostružník a Lískáč se proto vydávají hledat nový domov. Na cestě prožijí mnohá dobrodružství, seznámí se s rackem jménem Kehár a nakonec se také utkají s vůdcem jiné nory, se zlým generálem Čistcem.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Tak tohle je opravdu řádný animák. Animace vypadá, že se dočkáme vyhopsaného romantického filmu s happyendem, ale opak je pravdou. Drsná zaječí roadmovie, která si nebere servítky a ukazuje drsný život zajíců v plné palbě. Zranění, smrt v mnoha podobách, kterou reální zajíci reálně končí. No.. rozhodně to není nic pro malé děti.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Dokonalé přenesení lidských vlastností do houževnatého králičího společenství, bezpochyby jeden z nejzásadnějších a nejkrásnějších animovaných filmů sedmdesátých let, který dodnes nahání husí kůži tou bezprecedentní syrovostí zvířecího světa, kde každý může být zabit každým, bez větších ohledů na vyjukané předškolní publikum. Příběh se nese v magické atmosféře, která místy odbíhá až k hororovým výšinám, a je chytře vyvážen humorem, fantastickými motivy a dojemným soundtrackem, jemuž vévodí veleslavná píseň Bright Eyes od Art Garfunkela. Jednoduchá animace si stále udržuje své kouzlo, postavy si zamilujete nebo alespoň navždy vryjete do paměti (tak děsivý záporák snad nebyl ani v Jamesi Bondovi) a vše korunuje parádní český dabing.... Seriál jsem v mládí zbožňoval, tenhle jediný film se mu hravě vyrovná.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Film som si pozrel s pocitom, že dostanem riadnu ostrosť. Toho som sa až v takej miere nedočkal no jednako to tiež nie je žiadny svätý kus. Príbeh, ktorý alegoricky ( v podobe podobenstva) paroduje klasický biblický príbeh a ľudské móresy už dávno zľudovel, no jeho podanie nikdy. Ak by som to mal zhrnúť pár slovami určite si zaslúži prírastok priezračná depka. Asi je načase si prečítať aj predlohu, no musím podotknúť, že ak dokázal film ponúknuť sympatické postavy, realistických králikov, plynovú zajačiu komoru, realtime pomalú a bolestivú smrť, sadistické chovanie ľudí voči zvieratám a mno iných krásnych vecí, potom sa neviem dočkať s čím Richard Adams pôvodne prišiel. Ako "konzervatívec" by som povedal...výnimka potvrdzuje pravdu, že staršie animáky boli lepšie. Nie je tomu, ale tak. Len si viacej dovoľovali. A to bolo na nich super. 94% a Známka: S ...Komorný, zastaralo zvodný road trip.

Dodatečné informace

Původní název:
Watership Down (více)
  • Velká Británie Daleká cesta za domovem
  • Velká Británie Watership Down
  • Velká Británie Den långa flykten
  • Velká Británie El príncipe de los conejos
  • Velká Británie Kaninbjerget
  • Velká Británie La collina dei conigli
  • Velká Británie Orejas largas
  • Velká Británie Richard Adams's Watership Down
  • Velká Británie Ruohometsän kansa
  • Velká Británie Uma Grande Aventura
  • Velká Británie Unten am Fluß
  • Velká Británie Watership Down - Unten am Fluß
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné