Muž který měl zemřít

47%
Muž který měl zemřít
Muž který měl zemřít
Legendární příběh muže, který vzal spravedlnost do vlastních rukou.
Po čtyřleté válce severu proti jihu a následujícím desetiletí obnovy je americký jih stále zemí velké nerovnosti. Pracovníci na plantáži soudce Duka se rozhodnou stávkovat. Jsou to bývalí otroci a po vyhlášení stávky se rozpoutá pravé peklo, když na ně Duke pošle několik ostrých mužů. Jediný kdo se za bývalé otroky postaví je bílý farmář Paxton. Řetězec událostí za sebou nechává mnoho mrtvých a není ušetřen ani Paxton. Je soudcem křivě obviněn a odsouzen. Ve vězení je pak přivázán ke kůlu a ponechán pomalé smrti. Podaří se mu ale uniknout a nyní je zpět, aby pomstil nejen svoji křivdu.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
3
Drsný příběh z období po konci války Severu proti Jihu o rasové problematice, otroctví a vražedné nevraživosti nemající před ničím zábrany. Snímek obsahuje drsnou scénu zabití chlapce a znásilnění jeho matky, což se stalo motivem pomsty jedince, který se do té doby nijak bojovně či alespoň obranně neprojevoval. Nenávist bílých otrokářů k afroameričanům, a nejen k nim, by se z každičké scény mohla doslova ždímat. Námět nemálo přitažlivý a v celé podstatě takřka rodokapsově slibný. Jenomže již při prvním obrazovém záběru přijde zklamání. Jedná se o televizní projekt snažící se vytvořit něco podobného, co nabízejí ty velkorozpočtové. Scénář je skutečně skvělý a to tak, že je ho pro televizi škoda. Tohle chtělo velký rozpočet a schopného režiséra, který by z toho udělal vskutku nemalý drsný western s tématikou o pomstě v atmosféře nerespektování konce otroctví. Vznikl nevěrohodný film, kde se padouši snaží o hrůzu a hlavní hrdina je takový bulík, že mu nelze uvěřit mrknutí. Co se týče námětu, samozřejmě se nejedná o nic nového. Tohle tu bylo nesčíslněkrát a v mnohých žánrech. Ale stále táhne a povzbudí, když se projeví patřičné grády. Tento nízkorozpočtový pokus o western je hodně špatný film, který může být vhodný akorát tak k zalepení prázdného místa televizním programu. Raději slibný divácký návrat k osvědčené klasice, než toto.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Koukat se na to dá, ale člověk musí hodně trpět, hlavně kvůli té kameře, ta mě úplně iritovala. Hvězdičku za Billyho Zanea, ten tomu dával alespon trošku štávy, ikdyž měl vedlejší roli. 27%

Dodatečné informace

Původní název:
Man Who Came Back, The (více)
  • USA Muž který měl zemřít
  • USA Man Who Came Back, The
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění