Ostrov pokladů

41%
Ostrov pokladů
Ostrov pokladů
Poklad ukrytý na opuštěném ostrově v Karibiku. Krvežíznivý pirát s dřevěnou nohou bez lodě. Smyslná baronka bez skrupulí, ale s lodí. Odvážný ale zasněný mladý muž s mapou, vtisknutou do jeho děravé paměti. A jedno skvělé ráno v roce 1700 a něco, kdy tato chamtivá banda vypluje hledat své štěstí na zrádných březích Ostrova pokladů.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Nejznámější dílo skotského spisovatele Roberta Louise Stevensona ´Treasure Island´ se řadí k příběhům, které jsou filmaři neustále přitahovány. Tak se také stalo i v roce 2007, kdy si na to tentokrát společně posvítili Francouzi, Britové a Maďaři a v koprodukci natočili tento snímek, který se však neobvykle na předlohu dívá s poněkud odlišného pohledu než na jaký jsme po divácké stránce zvyklí. A tak tu máme dobrodružnou svižnou komedii, která však není parodií. Z daného románu si scénárista v podstatě vzal jen námět a celé to přepracoval v rámci dosazení gagů a humorných scén. Nikterak však netlačil na pilu, takže smíchy z toho rozhodně nikdo za břicho popadat nebude. Jako jednoduchý zábavný film na víkend k odpočinku je však velice vhodný. Kdo tohle považuje za nudu, zřejmě ještě neviděl sovětskou televizní trojdílnou verzi z roku 1982. To už je panečku hodně silná káva.
saboter
saboter
3 564 bodů
4
Opravdu si nevíte co vlastně myslet je si je to komedie nebo dobrodružák černá komedie nebo jen nuda a to si mylim že jeto to poslední divné zpracování legendátního příběhu se nepovedlo asi ani zprvu potěší vás tak jen huba solidní humor a herci ale jinak je vše tak duivné že vám stoho vypadnou oči.

Dodatečné informace

Původní název:
Die Schatzinsel (více)
  • Francie Ostrov pokladů
  • Francie Die Schatzinsel
  • Francie Île aux Trésors, L'
  • Francie La baronne et le pirate
  • Francie To nisi ton thisavron
  • Francie Treasured Island
  • Francie Trésors
Země původu:
Francie, Maďarsko, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění