Melodie mého srdce

72%
Melodie mého srdce
Plakát traileru

Vše začalo před dvanácti roky, kdy se mladá čelistka Lyla seznámila s irským zpěvákem Louisem a strávila s ním nádhernou noc a kdy si slíbili, že se opět setkají. Přes protesty Lyly jí její otec od Louise odloučí a její dítě dá to sirotčince, kde chlapec vyrůstá v domnění, že ho jeho rodiče nechtěli. Jednou se rozhodne rodiče najít a začne s hledáním v New Yorku. Sám a nešťastný se jednoho dne dostane k Filmore East Theater, kde děti jako on žijí pod ochranou Wizarda. Když se chlapci dostane do ruky kytara, Wizard zjistí, že chlapec má úžasný talent a dá mu jméno August Rush. Chlapec je nyní přesvědčený, že jakmile rodiče uslyší jeho hudbu, okamžitě ho poznají…

 




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Trochu sladkobolná hudební romance o dvanáctiletém hudebním géniovi, který po úprku ze sirotčince hledá v New Yorku své rodiče. Když se shodou šťastných okolností vymaní z vlivu pasáka pouličních muzikantů Wizarda (výborný Robin Williams - v českém překladu bůhvíproč Šaman), s pomocí kamarádky Hope a reverenda Jamese se stane stipendistou prestižní hudební akademie Juilliard School a vzápětí vytvoří monumentální orchestrální skladbu Rhapsody. Je přesvědčen, že prostřednictvím hudby dokáže oslovit své rodiče a přimět je, aby ho našli. Neví, že o jeho existenci neměli až donedávna tušení a že zištný Wizard ještě neřekl poslední slovo ... Mimochodem, talentovaný Freddie Highmore o šest let později zazářil jako mladý Norman Bates v noir seriálu Batesův motel. V roli irského písničkáře Louise Conellyho, nevědomého Evanova/Augustova otce, zazářil charismatický Ir Jonathan Rhys Meyers (podědil hudební talent po svém otci hudebníkovi Johnu O´Keefeovi), jenž kromě herecké úlohy vytvořil pro filmový soundtrack čtyři výborné původní skladby - "Break", "Moondance", "Something Inside" a "This Time" - z nichž první a poslední byly považovány za nejlepší původní filmové písně osmdesátých Oscarů v roce 2008, přestože nominaci neproměnily. Rhys Meyers opravdu příležitostně vystupuje s kapelou svých bratrů.
  • výborný casting (skvělý Jonathan Rhys-Meyers, výborní Freddie Highmore a Robin Williams, éterická Keri Russel)
  • poněkud plytký příběh s těžko uvěřitelným koncem o nekonečné moci Lásky a Osudu (ale budiž, funguje to :-)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Přeslazené až běda :) 60%
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Několikrát jsem si v průběhu filmu říkal, jak je to vše krásně a očekávaně načrtnuté a násilně tlačené vstříc finálnímu setkání, jenže pak se náhle událo ono přenádherné romantické vyvrcholení a já všechnu tu lásku, pozitivní náladu i dobré filmařské úmysly nasál do takové míry, že stejný příval opačných emocí by mi zcela jistě způsobil smrtelnou depresi. Milý malý příběh, vhodný nejen pro lidi posedlé hudbou v jakékoli podobě, ale také pro nás zaryté idealisty, kterým originální znázornění neporazitelné lásky nepřestane v hollywoodských filmech nikdy dělat radost. A v neposlední řadě více než vhodné pro obdivovatele andělské Keri Russell, v jejíchž očích jsem se za celou dobu utopil aspoň dvanáctkrát..

Dodatečné informace

Původní název:
August Rush (více)
  • USA Melodie mého srdce
  • USA August Rush
  • USA Der Klang des Herzens
  • USA El triunfo de un sueño
  • USA Escucha tu destino
  • USA I melodia tis kardias
  • USA Kalbini dinle
  • USA La musica nel cuore
  • USA Mi nombre es August Rush
  • USA O Som do Coração
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
66,12 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné