Konečně spolu

58%
Konečně spolu
Konečně spolu

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků?

Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Příběh jako ze života. Příběh, který pochopí snad jen ženy. Helen Hunt natočila jako svůj režisérský debut dojemný příběh o ženě, kterou si také zahrála, jdoucí strastiplnou cestou za štěstím. Po dějové stránce toho je docela hodně. Rozvod, touha po dítěti ve svých třiceti devíti letech, úmrtí adoptivní matky, příchod matky pravé, snad i nový partnerský vztah. Všechno se vzájemně osudově ovlivňuje a vede k nerozhodnosti co dál. Silný dojemný příběh končící tak, jak by asi měl. Nejedná se o romantickou komedii, i když některé scény na odlehčení vážnosti lehce úsměvné jsou. Život ubíhá velice rychle a než se člověk naděje, může být na ledasco pozdě. Každý procházíme procesem stárnutí a je třeba na to myslet. Helen Hunt to dokázala pozdvihnout velice dobře. Pochopila myšlenku knižní předlohy od Elinor Lipman a zobrazila reálné skutky souběhu života a strastí tak, jak skutečně u mnohých lidí jsou.
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Konečně dokoukáno!

Dodatečné informace

Původní název:
Até que Me Encontrou (více)
  • USA Konečně spolu
  • USA Até que Me Encontrou
  • USA Cuando todo cambia
  • USA Konečne spolu
  • USA Otan me vrike
  • USA Quando ello me encontró
  • USA Quando tutto cambia
  • USA Sattuman kauppaa
  • USA Then She Found Me
  • USA Une histoire de famille
Premiéra v ČR:
14. 8. 2008
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění